19.7.2020

Koronariski siirsi pelejä - "Kaikki saadut tulokset ovat olleet negatiivisia"

Viikonloppuna 18.-19. heinäkuuta ohjelmaan merkityistä valtakunnallisten sarjojen otteluista kaikkiaan neljä siirtyy myöhempään ajankohtaan koronariskin takia.

Lauantaina aamupäivällä varmistunut koronatartunta KPV:n miesten joukkueessa johti ilmeisen koronariskin takia Ykkösen ottelun MYPA - KPV siirtoon ja samoin Kakkosen ottelu JIPPO - GBK siirrettiin, koska GBK:n joukkueessa on kaksi lainapelaajaa KPV:sta.

Palloliitto on varotoimenpiteenä siirtänyt myös kaksi sunnuntaille 19.7. merkittyä ottelua. Naisten Ykkösen ottelu ONS – IK Myran sekä B-tyttöjen SM-sarjan ottelu FC Honka – KPV on siirretty myöhempään ajankohtaan. Syynä siirtoon on se, että sekä IK Myranin naisten että KPV:n tyttöjen joukkueella on ollut yhteyksiä KPV:n miesten joukkueeseen.

Joukkueita on ohjeistettu Palloliiton toimesta, mutta jatkotoimien osalta päätökset ja ohjeistukset ovat viranomaisten käsissä. Joukkueitten tulevien otteluitten sekä nyt siirrettyjen otteluitten osalta päätöksiä tehdään viranomaisten ohjeistuksen pohjalta myöhemmin.

KPV päivitti tilannetta sunnuntaina seuraavasti:

KPV:n pelaajille ja henkilöstölle on järjestetty viikonlopun aikana koronatestit ja 90% tuloksista ovat jo saapuneet. Kaikki saadut tulokset ovat olleet negatiivisia, ja lääkäri on vapauttanut kyseiset henkilöt karanteenista. Myös ensimmäisestä testistä positiivisen tuloksen saanut henkilö antoi viikonloppuna negatiivisen tuloksen, ja näin ollen käy vielä kolmannessa testissä.

Edustusjoukkueen pelaajat treenaavat omatoimisesti ja noudattavat erityistä varovaisuutta kunnes kaikkien testitulokset ovat saapuneet.

Kun loput tulokset saapuvat maanantaina, käydään viranomaisten kanssa yhdessä läpi onko jonkun jatkettava karanteenia. Näillä näkymin joukkueharjoittelu, sekä valmistautuminen ensi viikonlopun otteluun voidaan aloittaa tiistaina.

KPV pahoittelee kuluneen viikonlopun tapahtumien vaikutusta ottelujen siirtojen osalta, mutta tahtoi toiminnallaan osoittaa vastuullisuutta, sekä saattaa tiedon virusepäilystä ensitilassa mahdollisesti altistuneille henkilöille, heidän seuroilleen ja Palloliitolle.