Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
16.4.2019

Kuusijärvi yhdistää työt ja pelaamisen: "Lepo on kaikki kaikessa"

Pauli Kuusijärvi on yhdistänyt pelaamisen ja siviilityöt jo useamman vuoden ajan menestyksekkäästi. Kuusijärvi on vuosien aikana huomannut, että eri osapuolten välinen kommunikointi on ollut paras keino välttää sudenkuopat.

Kuusijärvi pelasi viisi edelliskautta HIFK:ssa, mutta teki hiljattain sopimuksen Kakkosessa pelaavan Gnistanin kanssa. Kuusijärvi kuului HIFK:n tukirankaan puolustuksen keskustassa, mutta täksi kaudeksi ei enää jatkoa tarjottu.

- Se oli seuran päätös. Itselläni olisi ollut vielä haluja jatkaa. Nyt kuitenkin keskitytään uusiin asioihin ja se asia on minun osaltani loppuunkäsitelty ja nyt mennään eteenpäin, Kuusijärvi kuittaa aiheen.

Gnistan on Kuusijärvelle tuttu seura, sillä hän pelasi joukkueessa ennen siirtymistään HIFK:n riveihin.

- Gnistanissa hoidetaan asiat niin ammattimaisesti kuin se niillä resursseilla on mahdollista ja ne käytetään oikeisiin paikkoihin. Tämä on hyvä paikka harjoittaa sivuammattia.

Työ ja pelaaminen

Pelaamisen ohella Kuusijärvi on toiminut viimeisen seitsemän vuoden ajan markkinointimateriaalia tuottavan Frammen erinäisissä markkinointitehtävissä. Kuusijärvi on pystynyt hoitamaan velvoitteensa sekä kentällä että sen ulkopuolella kiitettävästi.

- Haasteita on enemmän siitä miten ihmisten kanssa kommunikoi ja miten aikatauluista sovitaan. Kuormituksen säätely on myös keskeisessä osassa. Olen sellainen ihminen, että haluan treenata, mutta on hyvä jos ympärillä on sellaisia ihmisiä, jotka sanovat, että on parempi jättää treenit väliin kuin vetää ne puolivaloilla.

- Lepo on kaikki kaikessa eikä palautuminen ole pelkästään fyysistä, vaan on tärkeä saada myös mieli pois. Duunit ovat olleet pelaamiselle hyvää vastapainoa ja olen aina ollut sellainen, että minulla on monta rautaa tulessa. Pelaamisen ja työn yhdistäminen tulee ongelmaksi, jos kommunikaatio ei toimi.

Kuusijärvellä on ensikäden kokemusta siitä, kun kommunikointi ei ole toiminut molempiin suuntiin.

- Yhtenä vuotena oli ongelmia, kun valmentajalle oli kerrottu eri asioita kuin mitä sopimusneuvotteluissa oli sovittu. Se sitten aiheutti eräänlaisen kehityskeskustelun ja valmentaja halusi, että olisin jokaisessa tapahtumassa talven aikana mukana, mutta sanoin ettei se ole mahdollista. Siitä syntyi hieman porua ja ainahan on erilaisia valmentajia. Joidenkin kanssa asiat saadaan sovittua helpommin ja joidenkin kanssa ei. Loppukädessä tärkeintä on se miten homma toimii kentällä. Pelipaikka on aina ansaittava näytöillä.

HIFK:ssa oli useita pelaajia, jotka kävivät samanaikaisesti töissä. Vertaistuki ja keskustelu samassa tilanteessa olevien kanssa helpottaa tilannetta molempiin suuntiin.

- Jos olisin ainoa, joka tekee töitä, niin siinä olisi sellainen taakka harteilla. Nyt asioita pystytään jakamaan ja ymmärrystä löytyy. Meillä olikin vitsi, että aina perjantaisin heitettiin, että nyt oli työviikko pulkassa. Se oli tärkeä, että sen pystyi kääntämään huumoriksi kopissa ja se tarttui myös niihin, jotka eivät tehneet töitä samanaikaisesti.

Gnistan Kakkosessa

Gnistan lähtee Kakkosen B-lohkoon yhtenä suurimpana nousijasuosikkina. Kuusijärven lisäksi joukkueeseen on talven aikana liittynyt muun muassa Pekka Sihvola ja Tuomas Mustonen.

- Meillä on hyviä pelaajia jengi täynnä. Jos saamme palaset kohdilleen ja pelin rullaamaan, meillä on mahdollisuudet nousta, arvioi Kuusijärvi.

Edellä mainitun kolmikon lisäksi joukkueesta löytyy kokeneita pelimiehiä kuten Jesse Ahonen, Patrick Aaltonen, Hidetoshi Wakui, Aleksander Akbar ja Zakaria Kibona. Kuusijärvi uskoo kokemuksesta olevan hyötyä loppukauden nousutaistelussa.

- Kun pidot paranevat syksyn peleissä, niin silloin kokemuksesta on varmasti hyötyä. Kokemuksella pystyy rauhoittamaan tilanteita ja meillä on veijareita, jotka tietävät mitä nousu vaatii. Ne ratkaisupelit ratkeavat usein nimenomaan siellä henkisellä puolella.