Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.11.2020

Loorents Hertsi miesten Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

AC Oulun Loorents Hertsi on äänestetty pelaajien toimesta miesten Ykkösen loka-marraskuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Miesten Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajan äänestävät aina pelaajat itse. 

28-vuotias Loorents Hertsi debytoi Veikkausliigassa kaudella 2010 FC Lahdessa. Vikkelä laituri on pelannut pääsarjassa lisäksi Vaasassa VPS:n riveissä. AC Ouluun hän siirtyi joulukuussa 2018.

Kausi 2020 oli oululaisilta suuri onnistuminen. Joukkue voitti sarjan ja nousi suoraan Veikkausliigaan. Hertsi teki pelaamissaan 19 ottelussa viisi maalia ja oli omilleen erityisen tärkeä kauden viimeisessä puristuksessa. Hän viimeisteli lopun viiden ottelun voittoputkessa kolme osumaa.

- Tämä vuosi jää isosti mieleen koronasta ja epävarmuudesta ennen kautta. Pelataanko vai ei? Keväällä en siis osannut ajatella tätä hetkeä, että nousisimme Veikkausliigaan. Mutta meillä meni kyllä hyvin talvella ennen kun kaikki keskeytettiin. Oli aistittavissa, että meillä on kasassa hyvä joukkue ja ryhmässä on hyvä henki, Hertsi pohtii.

- Meillä ei ollut isoin budjetti, mutta en pidä voittoamme mitenkään yllätyksenä. Tiesin joukkueesta, että potentiaalia voittaa löytyy ainakin.

AC Oulu asetti 2019 selkeäksi tavoitteekseen nousun. Kausi oli kuitenkin todella hankala, eikä joukkue taistellut kärjessä missään vaiheessa, lähes päinvastoin. Tänä vuonna moni asia oli toisin.

- Tätä kysytään tietysti paljon. Jos joku asia lähtee menemään huonosti, niin sitä on vaikea kääntää. Kun lähtö on hyvä, niin itseluottamus nousee. Jokainen kausi on lisäksi vaan niin erilainen. Tänä vuonna erityinen vahvuutemme oli joukkuehenki, henkilökemiamme toimivat todella hyvin. Kaikki tulivat toistensa kanssa toimeen.

- Henkilökohtaisesti minun olisi pitänyt tehdä maaleja paljon enemmän. Tämä oli ihan ok kausi, pystyin auttamaan joukkuetta, Hertsi kommentoi.

Oululaiset päättivät siis kauden viiteen voittoon. Tuon putken ensimmäinen, neljäs lokakuuta pelattu KTP-AC Oulu, on jäänyt erityisesti Hertsin mieleen. Hertsi teki 1-1-tasoituksen 2-1-vierasvoittoon päättyneessä taistossa. 

- Meillä oli alla heikompi ajanjakso, emme olleet saaneet ihan niitä tuloksia mitä halusimme. Käytimme saadum oljenkorren ja pidimme nousun mahdollisena. Kuka tietää miten loppukausi olisi mennyt, jos se oli päättynyt erilailla. 

AC Oulu palaa kaudeksi 2021 Veikkausliigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hertsi itse ei vielä tiedä tulevaisuudestaan.

- On hienoa, että Oulu pääsee takaisin liigaan. Siellä on hyvät suunnitelmat ja olosuhteita ollaan parantamassa. Omat suunnitelmani ovat vielä auki, mutta on mahdollista, että jatkan Oulussakin