7.8.2020

Maiju Hirvonen naisten Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

HPS:n Maiju Hirvonen on äänestetty pelaajien toimesta naisten Ykkösen heinäkuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

HPS on pelannut vakuuttavan kauden Ykkösessä toistaiseksi. Kuudesta pelistä on kertynyt kuusi voittoa ja 18 pistettä pitävät helsinkiläisjoukkueen sarjataulukon ykköspaikalla. Maiju Hirvonen on ollut tälläkin kaudella yksi joukkueen avainpelaajia. Keskikentällä pelaava Hirvonen on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia, joista neljä syntyi heinäkuussa.

- Meillä on ollut hyvä alkukausi. Merkittäviä tekijöitä ovat erinomaiset yksilöt ja laaja rinki, mikä takaa kovan tason myös treeneissä, Hirvonen kertoo.

- Joukkueessa on huippuhyvä fiilis, mikä osaltaan mahdollistaa sen, että yksilöistä saadaan paras irti. Ainakin oma näkemykseni on, että pelaajilla on hyvä olla tässä joukkueessa ja se näkyy kentällä, kokenut pelaaja lisää.

Hirvonen on pelannut pitkän uran liigassa. HPS:ssa hän pelaa nyt toista kautta Ykkösessä. Aikaisemmin urallaan Hirvonen on pelannut lähinnä puolustavassa roolissa, mutta HPS:ssa hänet on nostettu ryhmityksessä ylemmäksi. Ja tulosta on syntynyt.

- Kyllä, aika yllättävä tilanne. En olisi pari vuotta sitten topparina uskonut, että olon joskus maalipörssin kärjessä, Hirvonen naureskelee.

- Kyllä se tässäkin näkyy, että pelaaminen on tällä hetkellä tosi kivaa ja pelirohkeuteni on parantunut. Aika paljon maaleja on tullut erikoistilanteista. Ympärillä pelaa älyttömän taitavia pelaajia ja tarjoilu on ihan loistavaa, pelaaja kiittelee joukkuekavereitaan.

HPS pitää siis sarjataulukon ykköspaikkaa hallussaan kuuden pelatun pelin jälkeen. Sarjan voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan. Hirvonen kuitenkin korostaa, että maltilla mennään eteenpäin.

- Ykkösen taso on vielä hieman arvoitus, sillä olemme pelanneet vasta kolmea joukkuetta vastaan. Seuraavat viikot kertovat paljon siitä, mikä tasomme on esim. pohjoisen joukkueisiin verrattuna.

- Tavoitteena on tietenkin pelata mahdollisimman hyvin, nauttia pelaamisesta ja katsoa mihin se riittää. Jokaista peliä lähdetään kyllä voittamaan!

Naisten Ykkösessä Veikkauksen kuukauden parhaan pelaajan äänestävät pelaajat itse. Jokainen joukkue antaa äänensä valitsemalleen pelaajalle (ei oman joukkueen pelaaja). Eniten ääniä saanut on Veikkauksen kuukauden pelaaja.