Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.1.2023

Nelson Bello miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Vieska Futsalin Nelson Bello on äänestetty pelaajien toimesta miesten Futsal-Liigan joulukuun kuukauden pelaajaksi.

Nelson Bello on tullut ryminällä liigaan ja tehnyt jo 13 maalia ja 10 maalisyöttöä pelattuihin vain yhdeksään peliin. Toisen kovan venezuelalaisen Henry Gutiérrezin kanssa Bello on muodostanut Vieska Futsalin iskunyrkin ja tulosta syntyy pelistä toiseen vahvan joukkueen ympäröimänä.

Nelson Bellon futsalura alkoi jo 16-vuotiaana kun venezuelalainen joukkue Sporting Cristal antoi hänelle mahdollisuuden pelata ja antaa näyttöjä muille seuroille. Futsal Trujillo kiinnostuikin nuoresta pelaajasta, joka saavutti alle 20-vuotiaiden mestaruuden joukkueessa. Silloin Bello pääsikin debytoimaan jo Venezuelan ammattiliigassa. Ura jatkui siitä Brasilian kautta Kolumbiaan, jossa Bello pelasi seuraavat kolme kautta ennen paluuta Venezuelaan. Kotimaan liigasta tuli sitten menestystä, mestaruus ja Bello vlaittiin parhaaksi maalintekijäksi ja sai myös maajoukkueen kiinnostumaan itsestään. Ennen tuloaan Suomeen Bello pelasi vielä Ecuadorissa saavuttaen maan mestaruuden ja ensimmäisenä maana Euroopassa Italiassa. Suomeen Bello tuli hieman kauden alettua.

– On ollut todella hienoa tulla pelaamaan tähän kauniiseen maahan, toteaa Bello haastattelussa. – Minun on pitänyt sopeutua ilmastoon, aikatauluihin, kieleen, mutta tulin todella ilman varauksia Vieska Futsaliin, jossa on upeita tekijöitä alkaen seurajohdosta niihin henkilöihin jotka mahdollistavat pelaamisen. Minut on otettu todella hyvin vastaan ja siksi toivonkin, että saan pelata mahdollisimman vahvan kauden.

– Alkukausi on ollut todella hyvä, mutta sitä odotinkin itseltäni – halusin antaa seuralle takaisin sitä luottamusta, mitä he osoittivat minua kohtaan kun pyysivät minut pelaamaan joukkueeseen. Meillä on epäilemättä todella kova joukkue ja todella hyviä pelaajia ja ilman heitä en pystyisi näin hyviin tuloksiin. Joukkue auttaa minua ja joukkueena meillä on todella hyvä yhteishenki – toivonkin että saamme pelata hienon loppukauden kevään aikana.

– Suomessa pelataan hyvin vahvaa ja fyysistä peliä, pelaajat ovat hyvin taktisia ja erikoistilanteita harjoitellaan todella paljon. Liiga tuntuu kehittyvän koko ajan paremmalle tasolle. Kauden loppuun on vielä pitkä aika ja liigassa pelaa paljon todella mielenkiintoisia pelaajia. Haluankin toivottaa kaikille hyvää kevätkautta ja paras joukkue voittaa sitten lopulta.