Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
27.4.2023

OKM myönsi tukea Mental Health Online -palveluun 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt JPY:lle 30 000€ erityisavustuksen hankkeeseen ”Huippu-urheilijoiden mielenterveyden vahvistaminen uran eri tilanteissa” vuodelle 2023. 

Käytännössä hankeraha kohdistuu JPY:n Mental Health Online -palvelun ylläpitämiseen ja kehitystyöhön.

- Tämä on tärkeä taloudellinen tuki, jolla pystymme edelleen vahvistamaan Mental Health Online -palvelua.

- Mielenterveyden ongelmat koskettavat meistä monia jollain tapaa, eivätkä jalkapalloilijat ole tästä mitenkään poikkeus. On siis enemmän kuin tärkeä asia, että pystymme tukemaan pelaajia konkreettisesti entistä enemmän, JPY:n Player Development Manager Aku Tervaniemi toteaa.

FIFPRO:n tutkimusten mukaan pelaajista 20-35% kokee peliuransa aikana masennus- tai ahdistusoireita ja 4-9% kärsii uhkapeli -tai päihdeongelmista.

Peliuran aikana ongelmia voivat aiheuttaa muun muassa uran etenemiseen liittyvät ongelmat, loukkaantumiset, menestymisen paineet ja monenlaiset jalkapallon ulkopuoliset arjessa eteen tulevat asiat, esim. ihmissuhteisiin ja parisuhteeseen liittyvät ongelmat. 

- On tärkeää, että mielenterveyden ongelmista myös puhutaan. Se ei saa enää olla mitenkään vaiettu aihe, Tervaniemi korostaa.

Mental Health Online -palvelu on JPY:n jäsenille ilmaista ja täysin luottamuksellista.

- Uskon vahvasti, että me pelaajat pelaamme sitä paremmin ja itsevarmemmin, mitä paremmin voimme hyvin kokonaisvaltaisesti niin ihmisinä kuin pelaajina. JPY tekee vahvasti töitä sen eteen, jotta pystymme tarjoamaan entistä enemmän tukea pelaajille myös mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin puolella. Tämä on hieno askel sillä tiellä, JPY:n varapuheenjohtaja Katarina Naumanen toteaa.

Tutustu lisää: https://jpy.fi/fi/peliura/mental-health-online