Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
20.5.2022

Patrick Bantamoi vei jälleen apua Sierra Leonen nuorille

Patrick Bantamoi auttoi jälleen kymmeniä sierraleonelaisia nuoria lahjoittamalla heille keräämiään jalkapallovarusteita.

Bantamoi on alkujaan lähtöisin Sierra Leonesta. Hän kuitenkin jäi Suomeen vuonnna 2003 Suomessa järjestettyjen alle 17-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen turvanpaikan ansiosta.

Ex-maalivahti ei ole koskaan unohtanut juuriaan ja hän tukee Sierra Leonen köyhiä ja vähäosaisia ​​tomittamalla heille valtavia määriä jalkapallovarusteita - muun muassa pelipaitoja, jalkapallokenkiä, maalivahdin varusteita ja palloja. 

Bantamoi haluaa auttaa maansa vaikeissa oloissa eläviä nuoria toteuttamaan omia jalkapallounelmiaan.

- Vien aina varusteita, kun vierailen maassa. Nyt olin Sierra Leonessa maaliskuussa ja toimitin seitsemän laatikollista varusteita pieneen kylään, Bantamoi kertoo.

Bantamoi on jo usean vuoden ajan kerännyt Suomesta jalkapallopallovarusteita ja toimittanut niitä Sierra Leoneen auttaakseen lapsia ja nuoria.

- Olen itse ollut siinä tilanteessa, että olen tarvinnut apua. Nyt haluan auttaa nuoria. Se ilme, kun lapsi saa ensimmäiset oikeat jalkapallokengät... Siinä on sellaista iloa, jota on vaikea selittää.

Tänä vuonna Bantamoi sai varusteita lahjoituksena muun muassa FC Viikingeiltä sekä omilta kavereilta. Jalkapallon Pelaajayhdistys auttoi Bantamoita jälleen varusteiden toimittamisessa.

- Minulle on tärkeää, että pääsen itse viemään varusteet perille. Silloin tiedän, että ne menevät varmasti perille.

- Aion jatkaa tätä vielä niin pitkään kuin pystyn. Lasten ja nuorten ilo saamistaan varusteista on hyvä motivaatio minulle, Bantamoi sanoo.

Bantamoi oli työstään vuonna 2021 yksi ehdokkaista FIFPRO Merit Awards -palkinnon voittajaksi.