Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
11.9.2024

Pelaajilla saamattomia palkkoja - määräyksiä noudatettava ja valvottava tarkemmin

Julkisuudessakin olleiden tietojen mukaan eräissä seuroissa on ongelmia palkanmaksun suhteen. Miesten Kakkosessa pelaava Ilves-Kissat, jota epäillään myös kilpailumanipulaatiosta, ei ole edelleenkään maksanut sopimuksen mukaisia palkkarästejä/korvauksiaan suurelle osalle viime kauden pelaajistaan. 

Tämän vuoden osalta myös muissa valtakunnallisissa jalkapallo- ja futsalsarjoissa pelaavissa seuroissa on ollut ongelmia palkanmaksun suhteen. Maksamattomia palkkoja on sekä lisenssimääräysten alaisissa sarjoissa, että niiden ulkopuolella. Katteettomia lupauksia on annettu pelaajille liian paljon. Jalkapallon Pelaajayhdistys on jäsentensä tukena asiassa. 
 
Lisenssimääräysten mukaan seuroilla ei saa olla: “palkkavelkoja työntekijöilleen eikä velkoja näihin palkkoihin liittyvistä lakisääteisistä maksuista --”. Työntekijöillä tarkoitetaan esimerkiksi pelaajia.  

Erääntyneitä selviä ja riidattomia velkoja ei lisenssimääräysten alaisissa sarjoissa saa olla ja asiaa tarkastellaan määräysten mukaan lisenssihallinnon toimesta useaan kertaan vuoden aikana. Jos velkoja kuitenkin on, Pelaajayhdistys rohkaisee jäseniään olemaan yhteydessä asian tiimoilta. 

Palloliiton taloudelliset määräykset kaudelle 2024 puolestaan mainitsevat muun muassa seuraavat asiat: ”Taloudenhoito tulee järjestää siten, että taloudelliset velvoitteet kaikille tahoille tulevat hoidetuiksi.” ”Nämä määräykset ovat ehdottomia Miesten Kakkosen seuroille.” ”Suomen Palloliitto valvoo näiden määräysten noudattamista.”
 
Jalkapallon Pelaajayhdistys korostaa, että sovitut palkat ja korvaukset on maksettava ajallaan. Seurojen on kannettava vastuunsa asiassa. Jos näin ei tapahdu, on tähän reagoitava välittömästi. Esimerkiksi Miesten Kakkonen ei ole lisenssijärjestelmän alainen sarja, mutta taloudellisten velvoitteiden hoitamisen sekä taloudellisten määräysten noudattamisen pitäisi olla itsestäänselvyys. Odotamme, että Palloliitto reagoi ja noudattaa taloudellisia määräyksiään sekä lisenssiehtoja asian suhteen. Erityisesti tapauksissa, joissa asiat ovat tiedossa jo ennen kauden alkua. 
 
Jalkapallon Pelaajayhdistys