12.6.2019

Piipa Kämppi Naisten Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

HPS:n hyökkääjä Piipa Kämppi on äänestetty Naisten Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi toukokuussa.

Valinnan suorittivat pelaajat itse ja samalla Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja valittiin ensimmäistä kertaa.

Kämppi oli innoissaan kuultuaan valinnasta.

– Ihan sairaan hienoa. Olen tosi otettu tästä valinnasta ja vielä, kun tämä oli ensimmäinen valinta, Kämppi iloitsi.

Kämppi on ollut vahvassa vireessä alkukauden aikana tehden kahdeksassa ottelussa peräti 10 maalia.

– Yksi iso tekijä on, että meillä on superhyvä joukkue. Meillä on rentoutunut ja vapautunut tunnelma joukkueessa.

Kämppi johtaa Naisten Ykkösen maalipörssiä. Hän on onnistunut tekemään maalin jo peräti seitsemässä pelissä peräkkäin. Ainoa ottelu, jossa hän jäi maaleitta, oli avauspeli. Onnistumiset ovat ruokkineet entistä enemmän onnistumisia.

– Startti kaudelle oli hyvä, kun heti tuli maaleja eikä tarvinnut odottaa. Olen nauttinut pelaamisesta. Voin ottaa vain iisisti ja nauttia eikä tarvitse hampaat irvessä hakea maaleja.

HPS on aloittanut kautensa vahvasti. Ainoa pistemenetys on tullut PK-35 Vantaan vieraana, kun se hävisi 1-2. Kämpin mukaan hyvä yhteishenki on yksi joukkueen vahvuuksista.

– Meillä pysyi runko hyvin kasassa viime kaudesta ja sitten meille tuli superhyviä vahvistuksia. Yleinen tunnelma joukkueessa on tosi positiivinen ja meillä on vahva yhdessä tekemisen meininki. Luotamme joukkuekavereihimme ja tietenkin välillä tulee tietenkin myös epäonnistumisia, mutta niistä ei tule sanomista. Joukkueessa on kannustava ilmapiiri. Ympäristö on kiva ja se ruokkii onnistumisia, joita onkin tullut laajalla rintamalla, valottaa Kämppi.

Ilman liigalisenssiä jäänyt PK-35 Vantaa on dominoinut Ykköstä tällä kaudella voitettuaan kaikki ottelunsa. PK-35 ja HPS seuraavat tiukasti perässä.

– Voimme päästä niin pitkälle kuin haluamme ja uskon meidän olevan kärkikastissa myös kauden päätyttyä. Voimme haastaa myös PK-35 Vantaan. Heillä oli vähän onnea meitä vastaan viimeksi, mutta kuittaamme sen sitten syksyllä.

Viime kaudella Kämppi viimeisteli 16 maalia ja nyt kasassa on jo yli puolet siitä määrästä. Täksi kaudeksi maalitavoitteet on asetettu entistä korkeammalle.

– Tavoite on tehdä enemmän maaleja kuin viime vuonna. Luulisi sen menevän rikki. Olen jäänyt vain yhdessä pelissä ilman maalia, joten hyväksi tavoitteeksi voisi ottaa maali joka pelissä, Kamppi naurahtaa.

– Mutta sellainen 20 olisi varmaan hyvä, hän jatkaa.

Kämppi on ollut jo usean kauden ajan kova maalitykki Ykkösessä, mutta hänellä ei ole ollut hinkua kokeilla tasoaan Naisten Liigassa.

– Se ei ole ikinä ollut minulla haaveena. Meillä oli talvella harjoitusottelut HJK:ta ja FC Honkaa vastaan ja PK-35 Vantaatakin voi tietyllä tapaa pitää liigajoukkueena, niin siinä on päässyt näkemään sitä tasoa. Jos me HPS:n kanssa pääsisimme liigaan, niin sitten se kiinnostaisi. En ole kuitenkaan ihan nuori enää, Kamppi naureskelee.

Naisten jalkapallo on tällä hetkellä vahvasti esillä, kun meneillään on myös MM-kilpailut. Kämppi toivoo yleisön löytävän naisten jalkapalloilun myös kotimaassa.

– Toivon, että ihmiset intoutuvat enemmän katsomaan pelejä ja tietoisuus lisääntyy tällaisten kuukauden pelaaja -valintojen ansiosta. Toivottavasti MM-kisat innostavat ihmisiä myös kotimaassa katsomaan pelejä, Kamppi vinkkaa.

Kuva: Sara Heljasvuo