19.6.2020

Return to play: UEFA linjasi kv-kilpailujen aikataulut

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n hallitus teki juuri ennen juhannusta päätöksiä tulevan ja meneillään olevan kauden kalentereihin.

Koronapandemia keskeytti maaliskuussa koko jalkapallon ympäri maailman. Myös UEFA:n kilpailut jäivät kesken. Nyt UEFA on antanut uudet aikataulut tuleville peleille.

Uuden kauden 2020-21 eurocupien osalta pelit käynnistyvät elokuussa. Suuri muutos normaaliin on se, että kaikki karsintakierrokset lukuun ottamatta Mestarien liigan karsinnan play-offs -vaihetta pelataan yksiosaisina. Suomalaiset joukkueet tulevat mukaan karsintojen 1. kierrokselta Mestarien liigassa 18./19.8. ja Eurooppa-liigassa 27.8.

Naisten Mestarien liigan karsintaturnaukset puolestaan järjestetään suunnitellusti, mutta vasta 7.-13.10. Alkujaan karsintaturnaukset olivat ohjelmassa elokuussa.

Syksyn 2020 miesten maajoukkuekalenterin osalta Nations League pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaan syys-, loka- ja marraskuussa, mutta tuplaottelun lisäksi keväältä siirtyneet maaottelut – samoin kuin EURO 2020 play-offs-ottelut tulevat mukaan loka- ja marraskuun otteluikkunoihin, jolloin jokainen maa siis pelaa kolme ottelua saman ikkunan aikana. Aikataulut otteluiden osalta UEFA vahvistaa myöhemmin tarkemmin.

U21-maajoukkueen kesken oleva EM-karsinta puolestaan pelataan loppuun niin ikään syys-marraskuun aikana ja myös tämän osalta aikataulut vahvistetaan vielä myöhemmin.

Futsalin MM-karsintojen keväältä siirtynyt playoffs-vaihe pelataan 2.11. ja 11.11. välisenä aikana.

Lue lisää UEFA:n sivuilta: https://www.uefa.com/returntoplay/