Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.9.2023

Roosa Ariyo Kansallisen Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

KuPS:n riveihin kesän siirtoikkunan aikana siirtynyt Roosa Ariyo on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan elokuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Ariyo vietti pari edelliskautta ulkomailla pelaten Espanjassa ja Belgiassa, mutta palasi nyt kesällä kotimaahan tehdessään KuPS:n kanssa sopimuksen.

Ariyon paluu on alkanut räväkästi, kun neljään otteluun on syntynyt neljä maalia joista kolme syntyi Ilveksen verkkoon.

- Erinomainen fiilis, tämä tuli täytenä yllätyksenä. Olen iloisesti yllättynyt. Kiitos, että minua on äänestetty. Arvostan tätä korkealle ja kiva olla taas Suomessa, Ariyo totesi valinnastaan.

Ariyo pelasi viimeksi Suomessa TiPS:n riveissä kaudella 2021. Sen jälkeen hänen tiensä vei Espanjan liigaan Tenerifen joukkueeseen ja viimeksi hän pelasi belgialaisessa Brüggessä. Tänä kesänä hän päätti, että on oikea aika palata taas Suomeen.

- Belgiassa oli sellainen tilanne, että halusin vaihtaa joukkuetta. (KuPS:n päävalmentaja) Pauliina Miettinen oli minulle ennestään tuttu ja keskustelujemme jälkeen tie vei Kuopioon. Olen viihtynyt todella hyvin. Kuopio on mukava paikka, olosuhteet kohdillaan ja joukkue on hyvä, Ariyo avaa.

29-vuotias Ariyo kokee monipuolistuneensa pelaajana ulkomaan kentillä.

- Olen mielestäni kehittynyt ja oppinut pelaamaan erilaisia pelityylejä sekä kehittänyt pelaajaprofiiliani. Olen laajentanut osaamisalueitani ja vahvistanut niitä missä olen hyvä.

KuPS on vahvoissa asemissa uusia mestaruus, kun sillä on seitsemän pisteen etumatka Åland Unitediin, kun Mestaruussarja pyörähtää käyntiin. Ariyo toivoo mestaruustaistelulle mieluiten pikaista ratkaisua kuin jännityksen venymistä viimeiseen otteluun.

- Toivottavasti mestaruus tulisi helposti. Meillä on joukkueessa riittävästi laatua hoitaa mestaruus selkeästi. Sitten tietenkin haluamme voittaa cupin sekä menestyä myös europeleissä. Rima on asetettu korkealle.

KuPS aloittaa Mestarien liigan karsinnat ensi viikolla, kun se kohtaa karsintaturnauksen avausottelussa Tanskan mestari Kögen. Kovasta vastuksesta huolimatta Ariyo uskoo menestykseen myös eurokentillä.

- Totta kai heti ensimmäinen karsintavastustaja on kova ja meidän pitää onnistua hyvin sekä karsia virheet pois. Mielestäni pystymme kyllä haastamaan Kögen sekä kaikki muutkin joukkueet, ennakoi Ariyo.