Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
3.8.2017

Santeri Hostikka Veikkausliigan kuukauden pelaaja

FC Lahden Santeri Hostikka on äänestetty pelaajien toimesta Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi.

Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi on valittu FC Lahden laitahyökkääjä Santeri Hostikka. Heinäkuussa Hostikka teki yhden maalin ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä pelaamassaan viidessä Veikkausliigan ottelussa.
 
Hostikka on tähän mennessä tehnyt Veikkausliigassa 2017 kaksi maalia ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Hän on Veikkausliigan syöttöpörssin jaetulla ensimmäisellä sijalla FC Interin Timo Furuholmin ja VPS:n Steven Morrisseyn kanssa.
 
Kuukauden pelaajan valinnasta on päättänyt arvovaltaisin mahdollinen raati eli Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa.
 
Veikkausliigan heinäkuun valmentajaksi on valittu niin ikään FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas. FC Lahti pelasi heinäkuussa viisi ottelua, joista tuloksena oli kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.
 
FC Lahti on pelannut perättäin jo kaksitoista ottelua ilman tappiota Veikkausliigassa. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 6.8., kun se kohtaa vieraskentällä sarjakärki HJK:n. Ottelu on mukana Nelosella esitettävässä Futiskierroksessa.
 
Heinäkuun kuukauden joukkueessa on kolme pelaajaa FC Lahdesta. Kaksi pelaajaa joukkueessa on HJK:sta, KuPS:sta ja SJK:sta sekä yksi pelaaja PS Kemistä ja VPS:sta.
 
Veikkausliigan yhteistyökumppani Westerback 1897 palkitsee kuukauden pelaajan ja valmentajan virallisen Suomi 100 -korusarjan tuottein. Hostikka ja Korkeakunnas palkitaan torstaina 10.8. Lahden stadionilla pelattavassa ottelussa FC Lahti – FC Inter.
 
Veikkausliigan heinäkuun joukkue (4-4-2):
Mihkel Aksalu (SJK)
Ville Jalasto (HJK) – Hannu Patronen (HJK) – Mikko Viitikko (VPS) – Mikko Hauhia (FC Lahti)
Rasmus Karjalainen (PS Kemi) – Reuben Gabriel (KuPS) – Mehmet Hetemaj (SJK) – Santeri Hostikka (FC Lahti)
Marko Simonovski (FC Lahti) – Ats Purje (KuPS)
 
Kuukauden pelaaja: Santeri Hostikka (FC Lahti)
Kuukauden valmentaja: Toni Korkeakunnas (FC Lahti)