19.10.2018

Sebastian Mannström Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Miesten Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet KPV:n Sebastian Mannströmin Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Ykkösessä loppuhuipennus on käsillä ja muutama kierros ennen loppua tiukimmin paikkaa Veikkausliigassa havittelevat KPV ja HIFK. Sebastian Mannström palasi kesällä Saksasta nostamaan kotikaupunkinsa seuraa KPV:tä takaisin pääsarjatasolle.

Mannström pelasi pari edelliskautta Saksan Regional-liigassa Stuttgart Kickersin joukkueessa, mutta tuli täksi kesäksi takaisin Suomeen.

- Olen Kokkolasta kotoisin ja aina on ollut pieni unelma pelata Veikkausliigaa kotikaupungin joukkueessa. Kun päätimme muuttaa Saksasta pois, niin katsoin ensin mitä vaihtoehtoja oli tarjolla Veikkausliigassa, mutta tuntui siltä, että haluan olla mukana KPV:n projektissa. KPV:lla on selkeä tavoite nousta ja nyt ainakin näyttää hyvältä, yli vuosikymmenen poissa kotikaupungistaan ollut Mannström toteaa.

Kokkolan jalkapallo on historian saatossa ollut varsin jaettu GBK:hon ja KPV:hen. Mannström on alun perin GBK:n kasvatti ja viime vuosien aikana seurojen väliset raja-aidat ovat hälventyneet, mutta kaikkia historian kaunoja ei ole kuitenkaan vielä kuopattu.

- Junnupuolella on vieläkin jotain vastakkainasettelua, mutta entistä enemmän on menty siihen suuntaan, että pystytään iloitsemaan toisen seuran menestyksestä ja puhaltamaan yhteen hiileen. Kaikki positiivinen mitä futiksen ympärillä tapahtuu, on plussaa.

Mannström pelasi edellisen kerran Ykkösessä kaudella 2006 ja sen jälkeen tie on vienyt muun muassa FF Jaroon, HJK:hon, saksalaiseen Elversbergiin, FC Interiin ja viimeksi Stuttgart Kickersiin.

- Sarja on ammattimaistunut siitä, kun viimeksi pelasin Ykkösessä, mutta en voi sitä muuten hirveästi vertailla. Eroja liigan organisaatioihin on, mutta nekin ovat kehittymässä. Sarjana Ykkönen on hyvin tasainen ja joukkueet tuntuvat pelaavan ristiin rastiin joka viikko.

KPV nähtiin edellisen kerran pääsarjatasolla vuonna 1990. Mannström uskoo joukkueella olevan edellytykset nousta takaisin kirkkaampiin valoihin.

- Meillä on hyvä joukkue, organisaatiota kehitetään koko ajan ja seura on kunnianhimoinen. Taloudellinen turva on myös takana ja ainoa mikä puuttuu, on mitat täyttävä stadion.

Ykkönen on ollut ennakoidun tasainen ja niin kuin usein ratkaisuhetkillä käy, on Ykkösen loppukaudesta kokemus noussut entistä isompaan rooliin. Ei ole sattumaa, että kokemusta omaavat KPV ja HIFK taistelevat tällä hetkellä noususta, AC Oulu sekä JJ Jaro ovat pelanneet vahvan loppukauden ja kokemattomammat EIF ja FC Haka ovat hiljalleen menettäneet asemiaan nousutaistelussa.

- Jos katsoo ketkä ovat kärjessä, niin molemmista joukkueista löytyy kokemusta. Kokemuksesta on ollut hyötyä ja pelaajat ovat olleet kovissa paikoissa ennenkin.

Ykkösen mestaruus saattaa ratketa toiseksi viimeisellä kierroksella, kun KPV matkaa HIFK:n vieraaksi.

Tietyllä tapaa Mannström pelaa myös omasta tulevaisuudestaan loppukauden aikana. Mikäli KPV nousee, ovat tulevaisuuden suunnitelmat selvät.

- Jos nousu tulee, jatkan täällä. Jos emme nouse, niin sitten täytyy katsella mitä tehdään, valottaa Mannström.