7.2.2020

Sebastian Sorsa valmistui FIFPRO Online Academystä: ”Motivaatio on kaikki kaikessa”

FIFPRO Online Academy on jalkapalloilijoille räätälöity urheilujohtamisen kandidaatin tutkinto-ohjelma. Haku FIFPRO Online Academyyn on nyt käynnissä.

Opinnot suoritetaan etänä verkko-opiskeluna tanskalaiseen korkeakouluun (University College of Northern Denmark), joten tutkinnon voi suorittaa peliuran ehdoilla mistä päin maailmaa tahansa.

Yksi tutkinnon suorittaneista on Sebastian Sorsa. Ex-huippupelaaja korostaa, että tutkintoa ei ilmaiseksi saa. Opiskeluun pitää panostaa ja jättää riittävästä aikataulullisia resursseja.

- Opinnot sujuivat pääasiassa hyvin, vaikka välillä myös vaihtelevasti. Alun innostuksen jälkeen huomasin, että opiskelu ei ole ihan leikkiä kuitenkaan, vaan vaatii todellista keskittymistä. Tietynlaisen rytmin löytäminen oli tärkeää ja oma tavoite tutkinnosta piti mielen kirkkaana, Sorsa kertoo.

Tutkinnon lisäksi opiskelu FIFPRO Online Academyssä antoi paljon muutakin.

- Totta kai tärkeimpänä on se arvokas tutkinto. Mutta opin myös taitoja projektinhallinnasta, organisaatioista, sponsoroinnista, taloustieteestä sekä bonuksena vielä business-englannista, Sorsa listaa.

Sorsan mukaan tutkinnon suorittaminen on työlästä, mutta hän antaa vahvan suosituksen opinnoille.

- Motivaatio on kaikki kaikessa. Sikäli urheilijat ovat hyviä opiskelijoita, että jos he asettavat tavoitteen, he menevät sitä kohti toden teolla. Ja onnistuvat. Mikäli kuitenkin kuvittelee tutkinnon tulevan ”siinä sivussa” on väärällä asialla. Tahtotila tehdä töitä tutkinnon eteen on oltava olemassa, Sorsa korostaa.

Lue lisää infoa FIFPROn sivuilta ja JPY:n sivuilta.

Lisätiedot:
Aku Tervaniemi
aku.tervaniemi@jpy.fi
040 049 6093