Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.9.2022

Tilda Råtts Naisten Ykkösen elokuun pelaaja 

FC Sportin Tilda Råtts on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Ykkösen elokuun parhaaksi pelaajaksi. 

FC Sportin kausi Ykkösessä on ollut vaikea ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä. Elokuu oli kuitenkin vahva, sillä vaasalaiset voittivat kolmesta ottelustaan kaksi, jotka olivat myös sen kauden ensimmäiset voitot. Råtts oli yksi voittojen avainhahmoista tekemällä elokuun otteluissa kolme maalia. 

- En osannut yhtään odottaa tällaista. Ei minulla ollut mitään hajua, että minua voitaisiin valita, mutta ehkä olen sitten jäänyt muille mieleen. Tämä on myös siinä mielessä erityinen, että sen ovat muut pelaajat valinneet eikä vain joku yksi tietty henkilö, Råtts kiittelee. 

- Mielestäni pelasin tähän mennessä parhaan kuukauteni juuri elokuussa. Itseluottamus on alkanut löytyä ja olen pystynyt parantamaan omaa peliäni ja tekemään muutaman maalinkin. Koko ajan mennään parempaan suuntaan, Råtts jatkaa. 

Sportin tappiot ovat tällä kaudella tulleet suurimmaksi osaksi 1-2 maalilla, joten alkukaudesta pienet marginaalit kääntyivät Sportia vastaan. Elokuussa joukkue taisteli kaksi voittoa, jotka ovat luoneet uskoa sarjapaikan säilyttämisestä. 

- Päätimme, että meillä on mahdollisuudet pärjätä tässä sarjassa, kun vain luotamme omaan pelaamiseemme. Emme ole olleet huonoja tämän kauden aikana, mutta meillä ei ole ollut sellaista voittamisen kulttuuria millä olisimme saaneet käännettyä pelejä. Nyt olemme alkaneet uskoa siihen entistä enemmän. 

- Muutamassa viime pelissä puolustuksemme on tiivistynyt ja koko joukkue luottaa siihen, että pystymme tekemään maaleja, Råtts kertoo parantuneiden esitysten taustaa. 

Parista voitosta huolimatta Sport on edelleen viimeisenä. Joukkueessa on kuitenkin vahva luotto loppukauteen. 

- Joka peliin lähdemme taistelemaan. Meillä on hyvät mahdollisuudet säilyä vielä, mutta menemme peli kerrallaan.