9.8.2018

Tuomas Mustonen Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet HIFK:n hyökkääjän Tuomas Mustosen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

HIFK:n yläkertaan täksi kaudeksi palannut Tuomas Mustonen oli ilmiliekeissä kesä -ja heinäkuussa. Viime vuonna AC Oulua edustanut 33-vuotias kärkimies heilutti verkkoa kuudessa ottelussa peräkkäin. Kesäkuussa maaleja syntyi kolme, heinäkuussa neljä.

Samalla hän on entistä lähempänä Ykkösen yhden kauden henkilökohtaista maaliennätystään. Kaudella 2014 "Mude" viimeisteli sarjassa kahdeksan rysää - silloinkin HIFK:n paidassa.

- Sain näyttöpaikan ja oli aika paljon kertynyt virtaa. Kevät on ollut hyvä, kun olen ollut terveenä. Viime kaudesta iso kiitos Ouluun, että sain tehdä hommia. On ollut tosi valmis olo koko ajan tähän kauteen, Mustonen kiittelee.

Hyökkääjä elää maaleista. Hän painottaa, että tärkeintä on kuitenkin HIFK:n menestys.

- Totta kai on hienoa tehdä maaleja, mutta se, että tekisimme yhden enemmän kuin vastustaja, riittäisi. Ei sillä ole väliä kuka ne tekee. Kunhan saisimme tuloksia.

Ennen kokeneen Gnistan-ikonin maaliputkea vastuu oli hänen osaltaan vähäisempää päävalmentaja Teemu Kankkusen alaisuudessa.

- Meillä on ollut hyvä kilpailutilanne. Kaverit osuivat Suomen cupissa ja keväällä paremmin. Kilpailua pitää olla, se kuuluu tähän.

Punapaitojen kausi on ollut odotusten mukainen, ja pääasiassa tulosta on tullut - välillä heikommallakin pelillä.

- Vieraissa on ollut muutama vaikeampi peli. Alkukaudesta voitimme ehkä pari sellaista peliä, mistä emme olisi ehkä ansainneet voittoa. Pari viime peliä missä meillä oli saumat voittaa, emme saaneet niitä käännettyä.

- Meillä on hyvä laaja joukkue. On ollut paljon rotaatiota ja olemme pystyneet pelaamaan suhteellisen tasaisesti. Ei ole mitään pidempiä putkia tullut ilman voittoja. Nyt niitä on tietenkin kolme, ja se on liikaa, jos haluaa pitkässä juoksussa menestyä sarjassa, Mustonen sanoo ja linjaa, että kurssi täytyy kääntää jälleen voittokantaan.

Kauden 2014 päätteeksi HIFK ja Mustonen juhlivat nousua Veikkausliigaan. Sama tavoite tähtirinnoilla on myös tänä vuonna.

- On peli mikä tahansa, sitä haluaa voittaa ja pärjätä. Neljä vuotta sitten se oli vähän erilainen projekti. Silloin jotkut sanoivat, että hyvä jos säilymme. Silloin pääsimme esiin vähän puskista. Nyt kaikki pitävät meitä aika isona suosikkina.

Nousu ratkesi vasta päätöskierroksella, kun FC Jazz kaatui Töölön Pallokentällä.

- Tilanne on aika erilainen, mutta se vain pitää osata käsitellä. Vaikka on samoja kundeja, tämä on ihan eri juttu. Silloin ei oikein uskallettu puhua mitään ennen viimeistä peliä, Mustonen hymähtää.