Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
29.6.2021

Uefa luopuu vierasmaalisäännöstä seurajoukkuekilpailuissaan

Uefan vierasmaalisääntö poistuu kaikista seurajoukkuekilpailuista kaudella 2021-2022. 

Aiemmin vierasmaalisääntö ratkaisi pudotuspeliparien voittajan tapauksissa, jossa kahden ottelun jälkeen tehdyt maalit olivat tasan.

Nyt kahden pudotuspeliottelun maalit lasketaan yhteen ja mikäli ne ovat tasan, pelataan varsinaisen peliajan jälkeen jatko-ottelu, 2 x 15 minuuttia. Mikäli jatko-ottelun aikana kumpikaan joukkue ei tee maaleja tai tekee saman määrän maaleja, edetään rangaistuspotkukilpailuun. 

Vierasmaalisääntö poistuu myös lohkovaiheessa niistä tilanteista, jossa se on ollut yksi määrittelevä tekijä tasapisteissä olevien joukkueiden välillä.

– Vierasmaalisääntö on ollut olennainen osa Uefan kilpailua siitä lähtien, kun se esiteltiin 1965. Sen poistamisesta on keskusteltu useissa Uefan kokouksissa viime vuosien aikana. Näkemykset eivät ole yksimielisiä, mutta moni valmentaja, fani ja jalkapallon parissa toimiva on kyseenalaistanut sen oikeudenmukaisuuden ja esittänyt sen postamista, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin kommentoi.

Uefan mukaan kotiedun merkitys on viime vuosien aikana vähentynyt esimerkiksi parantuneiden stadionolosuhteiden, paremman turvallisuuden ja mukavimpien matkustusolojen vuoksi.