Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.7.2024

Viivi Ollonqvist Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja 

KTP:n hyökkääjä Viivi Ollonqvist on äänestetty Naisten Ykkösen kesäkuun kuukauden pelaajaksi.

KTP pelasi tappiottoman kesäkuun voittaen kolmesta ottelustaan kaksi. Samalla kotkalaiset venyttivät tappiottomien otteluiden putkensa viiteen ja nousivat sarjassa yläloppusarjan paikalle. 

Ollonqvist johdatti kotkalaisten rynnistystä tekemällä kaksi maalia ja esiintyi muutenkin vahvasti. 

- Tosi hyvät fiilikset. Tällaisia valintoja ei ole hirveästi tullut, joten tosi hyvät fiilikset, Ollonqvist iloitsee. 

- Jos pitää miettiä, että miksi minua äänestettiin, niin yritän olla kentällä työteliäs, pelata loppuun asti ja vääntää kovaa. Tulihan siinä pari maaliakin, Ollonqvist jatkaa. 

Porista lähtöisin oleva Ollonqvist on viettänyt tähänastisen uransa länsirannikolla Porissa ja Turussa, mutta suuntasi täksi kaudeksi uusiin maisemiin etelärannikolle ja Kotkaan. Hän ei ole katunut päätöstään. 

- Olin neljä vuotta Turussa ja oli sellainen olo, että haluaisi nähdä uutta maisemaa ja ympäristöä. Vanha pelikaverini oli ehdottanut valmentajalle minua ja päädyin tänne. 

- Olen viihtynyt todella hyvin ja olosuhteet ovat täällä tosi hyvät. Vaikka Kotka on vähän pienempi paikka, niin tämä on tosi hieno varsinkin kesällä. Tosi paljon olen tykännyt olla täällä. 

Ollonqvist omaa kokemusta Kansallisesta Liigasta pelatessaan TPS:n riveissä. Hän löytää sarjatasojen välillä pieniä eroja. 

- Mikä tulee ensimmäisenä mieleen, niin pelitemmossa on eroa. Ykkösessä on hieman enemmän aikaa miettiä ja olla pallon kanssa. Liigassa peli on myös fyysisempää. 

KTP:lla oli vaikea startti kauteen, mutta viime aikoina peli on lähtenyt rullaamaan ja sitä myöten tulokset sekä sarjatilanne ovat kohentuneet. 

- Jokaisen pelin jälkeen käymme tarkkaan läpi missä meillä on parannettavaa ja missä olemme olleet hyviä. Olemme sitä kautta pystyneet parantamaan peliämme ja tuloksia. Meillä on ollut myös harjoituksissa hyvää tekemistä ja lisäksi pelaajat ovat mielestäni alkaneet löytää paremmin toisiaan. Itse tulin tänne uutena pelaajana, niin hiljalleen olen alkanut oppia tuntemaan paremmin mitä muut tekevät, Ollonqvist listaa. 

Ollonqvist on ollut vahvassa vireessä läpi kauden ja viimeistellyt jo seitsemän maalia. Maalinälkäinen hyökkääjä janoaa lisää osumia loppukauden aikana. 

- Olen aika tyytyväinen omaan kauteeni tähän mennessä. Tavoitteena oli tehdä mahdollisimman paljon maaleja tällä kaudella ja puoliväliin niitä on tullut seitsemän, joten täytyy olla tosi tyytyväinen. Tässä on vielä paljon pelejä jäljellä ja mahdollisuus tehdä vielä lisää maaleja. En ole asettanut mitään tarkkaa maalitavoitetta, mutten kiellä etteikö maalipörssin voittaminen olisi hienoa. 

Ykkösen tilanne on hyvin tasainen ja loppukauden aikana voi tapahtua vielä paljon. KTP on hyvissä asetelmissa nousutaistelua ajatellen. 

- Nousu on tavoitteenamme ja mielestäni meillä on siihen hyvät mahdollisuudet. Peli kerrallaan kuitenkin menemme.