Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
1.7.2022

Wilma Forsblom Kansallisen Liigan kesäkuun pelaaja 

PK-35 Vantaan Wilma Forsblom on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan kesäkuun parhaaksi pelaajaksi. 

PK-35 Vantaa voitti molemmat kesäkuun ottelunsa Forsblomin ollessa hurjassa iskussa. NJS:aa vastaan pelatussa ottelussa hän viimeisteli neljä maalia ja lisäsi kuukauden maalimääräänsä myös Honka-voitossa. 

- Tämä oli tosi iloinen yllätys. En osannut odottaa. On kiva, että tämä on pelaajien valitsema, Forsblom totesi vaatimattomasti. 

Forsblom iski neljä maalia NJS:n verkkoon 5-0-voitossa. Kauden kuudesta maalista viisi syntyi nimenomaan kesäkuussa. 

- En muista milloin olisin viimeksi neljä maalia tehnyt yhdessä pelissä. Joskus olen varmaan tehnyt, mutten naisten peleissä sentään, 18-vuotias lahjakkuus kertoo. 

Nuoresta iästään huolimatta Forsblom on kuulunut PK-35 Vantaan avainpelaajiin Kansallisessa Liigassa jo kolmen viime kauden ajan. Hän on avauskokoonpanossa aina kunnossa ollessaan ja tärkeä palanen vantaalaisten peliä. Jo viime kaudella hän väläytteli tekemällä Kansallisessa Liigassa 12 maalia. 

- Ihan OK kausi tähän mennessä. Ennen tätä kuukautta ei kuitenkaan ihan hirveästi maaleja tullut. Joukkueena olemme pelanneet kuitenkin hyvin ja sitä kautta myös omia tehoja tuli joukkueen mukana. En osaa sanoa miksi juuri nyt maaleja on alkanut tulla, mutta kyllä tässä on paljon treenattu. 

PK-35 Vantaa on ollut yksi Kansallisen Liigan onnistujista. Takavuosien menestysseura joutui hakemaan vauhtia Ykkösestä taloudellisten epäselvyyksien takia, mutta on nyt palannut takaisin huipulle. EM-kisatauolle lähdettäessä vantaalaiset ovat sarjassa toisena voitettuaan 11 ottelustaan yhdeksän ja häviten vain kerran. 

- En sanoisi, että kautemme on ollut yllätys, sillä olemme treenanneet tosi paljon ja hyvin. Olemme menneet eteenpäin erityisesti puolustuspelaamisessa ja joukkueessa on hyvä yhteishenki. Sitä kautta myös peli rullaa hyvin, arvioi Forsblom. 

PK-35 Vantaa on tällä hetkellä sarjajohtaja KuPS:n pahin uhkaaja. Punamustat aiheuttivat sarjakärjelle sen kauden ainoan tappion hengittäen tiukasti niskaan. KuPS on tällä hetkellä kahdeksan pistettä edellä, mutta samaan aikaan kaksi peliä enemmän pelanneena. 

- Mielestäni voimme haastaa KuPS:n tänä vuonna. Viimeksi meillä oli tiukka peli ja voitimme sen. Kuten aina, niin jokaista peliä lähdetään voittamaan. 

Kansallinen Liiga on muutenkin mielenkiintoinen sekä kärjen että häntäpään osalta. Pistemenetyksiin ei ole varaa tai edellä oleva karkaa tai takaa tullaan ohi. 

- Jokaiseen peliin pitää olla hyvä keskittyminen ja jokaisella pelillä on iso merkitys. Missään vaiheessa ei saa herpaantua. Jokaista peliä lähdetään aina voittamaan, Forsblom muistuttaa.