22.9.2019

Yrittäjä Miikka Oinonen teki paluun Kakkosen peleihin

MP-ikoni Miikka Oinonen, 36, ilmoitti viime kauden päätteeksi, että pelit huipputasolla ovat ohi. Kesällä tuli kuitenkin kutsu auttamaan kasvattajaseuraa nousutaistelussa eikä Oinonen epäröinyt.

Oinonen kertoi viime kauden lopulla, että jalkapallo saa jäädä sivuun töiden ja perhe-elämän kiireiden takia. Veri veti talvella kuitenkin Kolmosessa pelaavan Ristiinan Pallon riveihin, jossa jälki oli tehokasta. Oinonen teki 19 maalia 10 pelissä ja kesällä MP:n päävalmentaja Janne Wilkman tarttui puhelimeen ja houkutteli maalitykin vielä kerran MP:n sinipaitaan.

– Talvella tuli sellainen tunne, ettei jalkapalloa voi ihan kokonaan jättää pois ja pelasin Ristiinan Pallossa harrastusmielessä. Sitten Janne soitti ja kertoi näkemyksensä enkä voinut kieltäytyä kasvattajaseuran kutsusta. Tässä on herkullinen loppukausi edessä, Oinonen avaa paluunsa tarinaa.

MP:n mennyt kausi on sujunut erinomaisesti. Se johtaa Kakkosen A-lohkoa ja saldona 20 pelistä on 46 pistettä. Sarjakakkonen JIPPO on 11 pisteen päässä. Nousutaistelu ei ollut kuitenkaan se syy mikä houkutteli Oinosen takaisin MP:n riveihin.

– Olisi sijoitus ollut mikä tahansa, niin kun kasvattajaseura pyytää ja osoittaa halukkuutta, niin se riittää minulle.

Työt yrittäjänä

Oinonen kertoi lopettaessaan, että pelihaluja olisi vielä, mutta jostain on tingittävä. Rakennusalan yrittäjänä toimiva Oinonen sai asiat kuitenkin sovittua siten, että peliuran jatkuminen Kakkosessa on mahdollista.

– Avopuolison kanssa käytiin keskusteluja ja löydettiin molemminpuolinen ymmärrys, vaikkei tämä ihan samalla tavalla ole harrastustoimintaa kuin Kolmosessa pelaaminen. Saan myös järkättyä työt sopivasti.

Yrittäjyys onkin Oinosen tapauksessa avainasemassa luomassa vaadittavaa joustoa. Hän ei kuitenkaan halua tinkiä mistään osa-alueesta.

– Olen aika huono jättämään hommia väliin, on kyse sitten töistä, kodista tai pelaamisesta. Yritän hoitaa jokaisen osapuolen kunnialla. Jos tulee pattitilanteita, niin täytyy sitten työn puolesta hieman luovuttaa ja pelit sekä treenit menevät tällä hetkellä niiden edelle. Yksi yrittäjyyden ihanuuksista on se, että voi itse päättää. Tykkään olla myös oikeasti töissä ja pelimatkoilla voi samalla tehdä hommia. Energia ja aika ei vain aina riitä kaikkialle, mutta en myöskään salli minkäänlaista laiminlyöntiä, Oinonen kertoo.

Kiitos seuralle

Oinonen jakaa kiitosta myös seuraan puoleen, että sieltä on tultu vastaan.

– Täytyy antaa hatunnosto valmennusjohdolle, että he ymmärtävät tilanteeni. Töissä tulee huhkittua, ettei minulla ole treeneissä samanlaista kuormitusta kuin muilla. Se on sovittu seuran kanssa ja se on toiminut hyvin, kiittelee Oinonen.

MP pelasi Ykkösessä viimeksi kaudella 2015 ja parin vaisumman viime kauden jälkeen se hakee nyt nousua takaisin Ykköseen.

– Meillä on jokaisella osa-alueella tosi hyvä kilpailutilanne. Peli kulkee ja pelaajat ovat motivoituneita ja ymmärtävät tilanteen. Asetelma takaa meille hyvät lähtökohdat loppukauteen. Meidän täytyy hoitaa vain oma ruutumme. Nousu on pelkästään omissa käsissämme.

MP on monien muiden seurojen tavoin kamppaillut tiukan taloustilanteen kanssa, mutta Oinonen uskoo seuran olevan valmis ottamaan seuraavan askeleen.

– Viime vuonna seurasin tilannetta läheltä ja tälläkin kaudella olen ollut kohtalaisen lähellä. Taustat ja valmennus ovat tehneet hienoa työtä ja hommat ovat menneet paljon eteenpäin. Ei ole kysymystä siitä, etteikö haluttaisi ja oltaisi valmiita ottamaan sitä seuraavaa askelta eteenpäin. Jossain vaiheessa se on joka tapauksessa otettava ja seura on siihen valmis.

Oinonen olisi halukas auttamaan MP:ssa myös ensi kaudella.

– Kyse on siitä, että onko tällaiselle 36-vuotiaalle kehäraakille enää tarvetta. Omista haluista se ei ole kiinni, vaan onko vastapuolella kiinnostusta ja näkevätkö he minulla olevan vielä annettavaa.