Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.6.2021

Zacharias Ekström Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Miesten Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet Zacharias Ekströmin toukokuun kuukauden pelaajaksi.


Ekström toimii EIF:n kapteenina. (Kuva: Kalevi Hämäläinen/Palloliitto)

EIF-kapteeni pelaa Ykköstä seitsemättä kautta, ja kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hänet äänestettiin kuukauden parhaaksi.

– Toukokuu meni osaltani hyvin, mutta tunnustus tuli isona yllätyksenä. Tulee tietenkin hyvät fiilikset, kun muut pelaajat äänestivät näin. Toivottavasti pelini menee jatkossakin näin hyvin, Ekström sanoo.

EIF pelasi toukokuussa viisi peliä, joista se voitti kolme. avauskierroksella kaatui FF Jaro, kolmannella JIPPO ja neljännellä PK-35. Ekström viimeisteli kauden avausmaalinsa PK-35-voitossa, ja komea osuma äänestettiin Ykkösen somekanavissa kuukauden maaliksi.

- Se oli aikamoinen ottelu, enkä ole ikinä pelannut vastaavassa. Punaiset kortit, heidän epäonnistunut pilkkunsa, taisteluvoittomme… Teen kyllä maaleja, mutta rehellisesti en tuollaisia viimeistelyjä yleensä tee.

Ekström tuplasi kauden maalimääränsä MuSa:a vastaan. Tyylikäs viimeistely vei tammisaarelaiset johtoon, mutta MuSa nousi lopulta 2–2-tasapeliin. Pistemenetyksestä huolimatta EIF lähti kesäkuuhun sarjakärjessä.

– MuSa meidän olisi pitänyt voittaa. Oli hienoa, että saimme pelata ensi kertaa kotiyleisön edessä, vaikkakin katsojia sai olla vain 50. Meininki on heti erilainen myös kentällä. Täällä on ollut aika rauhallista koronan suhteen, ja toivon, että seuraavaan kotipeliin saadaan enemmän yleisöä.