Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.8.2023

Anni Hartikainen Kansallisen Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet KuPS:n Anni Hartikaisen Kansallisen Liigan heinäkuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

KuPS pelasi vahvan heinäkuun voittaen kaikki kolme otteluaan maalieron ollessa 8-0. Hartikainen ehätti laitapuolustajan paikaltaan kahdesti myös maalintekoon kuukauden aikana. 

- Onhan tämä hieno kunnianosoitus. En ole aiemmin tällaista saanut, Hartikainen iloitsi kuultuaan valinnastaan. 

- Osa kuuluu myös jengille ja pelaajille. Koko joukkue on pelannut hyvin viime aikoina ja siinä myös yksilöt nousevat esille, elokuussa 20 vuotta täyttävä Hartikainen jatkaa. 

Pauliina Miettisen tultua joukkueen päävalmentajaksi kesäkuun lopulla, ei KuPS ole kokenut pistemenetyksiä. Hartikaisen mukaan Miettinen on ehtinyt jättää kädenjälkensä jo joukkueeseen. 

- Olemme pyrkineet minimoimaan riskejä ja pelaamme muutenkin riskittömämmin. Pyrimme hyökkäämään puolustuksen kautta. Vielä "Paden" asiat eivät niin paljon pelillisesti näy, kun hän on ollut mukana vasta muutaman viikon, mutta pelipaikkoja ja pelaajia on vaihtunut. Hän pitää siitä, että laitapakit nousevat vahvasti mukaan hyökkäyksiin ja se on sopinut minulle hyvin. 

Viime kaudella KuPS suorastaan marssi mestaruuteen, mutta tällä kaudella se on saanut itselleen todelliset haastajat Åland Unitedista ja HJK:sta. Hartikainen ei pistä kovaa kilpailua pahakseen. 

- On se kiva, että on kilpailua. Niitä kärkiotteluja ajatellen treenataan kovaa ja niistä peleistä myös nauttii itsekin eniten. 

Hartikainen on kuitenkin luottavainen, että KuPS pystyy pitämään kilpakumppanit selkänsä takana myös tällä kaudella. 

- On heistä meille uhkaa, mutta luotamme sekä joukkueemme että ympäristömme laatuun. 

KuPS taistelee tällä kaudella myös pääsystä Mestarien liigaan ja karsintaottelut häämöttävät edessä syyskuussa. Vielä ajatukset eivät kuitenkaan karkaa tuleviin eurokoitoksiin. 

- Tällä hetkellä ajatukset ovat vain tässä otteluruuhkassa eikä europelejä ole tullut mietittyä vielä yhtään. Jossain vaiheessa ajatukset varmasti kääntyvät sinne, mutta tällä hetkellä keskittyminen on täysin liigassa, korostaa Hartikainen.