13.2.2020

Futsal-Liigojen kuukauden pelaajat äänestetty

Naisten Futsal-Liigan tammikuun pelaajaksi äänestettiin pelajien toimesta porilaisen MuSaFutsalin Elina Setälä. Miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja on toistamiseen Tornion Palloveikkojen Iiro Vanha.

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen tammikuun pelaajat on valittu. Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää. Naisten Futsal-Liigan joulukuun pelaajaksi valittiin MuSaFutsalin Elina Setälä; miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja on Tornion Palloveikkojen Iiro Vanha, joka sai tunnustuksen myös joulukuussa. Molemmat pelaajat ovat maajoukkueensa vakiokalustoa.

Naisten kuukauden pelaajaksi valittu Setälä otti palkinnon vastaan hymyssä suin.

- Totta kai on hienoa, että kanssapelaajat arvostaa. Oma alkukauteni oli rikkonainen, mutta nyt ollaan menossa selkeästi parempaan suuntaan sekä henkilökohtaisesti että tietysti myös joukkueena.

MuSaFutsal keikkuu sarjan kärkipaikalla, joten kevään tavoitteiden perään ei tarvitse Setälältä edes kysellä.

- Olemme joukkueena kehittyneet kauden aikana, ja väittäisin että olemme tällä hetkellä parempia kuin koskaan. Toisaalta tiedämme myös, mitä meidän pitää parantaa ja teemme töitä sen eteen, että olemme kauden lopussa vieläkin vahvempia. Tavoitteena ei voi tietenkään olla mikään muu, kuin voittaa jokainen peli ja nostaa keväällä pokaalia. Meillä on vahva usko omaan pelitapaan, ja jokainen pelaaja luottaa itseensä ja kaveriin. Olemme hyvällä tiellä.

Iiro Vanha on taiteillut pelaamassaan runkosarjan 17 ottelussa hurjat tehot 12 + 24. Erityisesti maalisyöttötilastossa peräpohjalaistaituri on aivan omissa lukemissaan. Myös maajoukkueen MM-karsintaottelut Portugalin Póvoa de Varzimissa sujuivat Vanhalta erinomaisesti ilkeän näköisestä Portugali-pelissä tulleesta tällistä huolimatta.

- Toinen kerta putkeen, kiitoksia vain kilpailijoille valinnasta! Pelit vähenee ja kovenee näin kevättä kohti, mikä on tietenkin hyvä juttu niin pelaajille kuin yleisöllekin, Vanha tuumaa.

- Toivottavasti maajoukkueen hyvä menestyminen ja tekeminen näkyvät myös kotimaisessa liigassa - niin pelin laadun paranemisessa kuin yleisömäärissä. Ihmiset voisivat alkaa löytämään vielä paremmin otteluihin paikan päälle, Tornion maestro vihjaa.
 
Tunnustukset jaetaan la 29.2. naisten Futsal-Liigan ottelussa MusaFutsal – GFT ja miesten liigaottelussa ToPV – Akaa Futsal.