Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
13.11.2020

JPY sopimuksettomien pelaajien tukena

Jalkapallon Pelaajayhdistys tukee ja auttaa sopimuksettomia pelaajia myös tulevana talvena.

JPY:n jäsenet voivat liittyä sopimuksettomien pelaajien Pelaajapörssiin. Näin kaikki seurat tietävät, että pelaaja on ilman sopimusta ja vapaa siirtymään.

- Pelaajapörssin avulla pelaajilla on hyvä sauma tuoda itseään esille ja ilmoittaa seuroille, että sopimusta ei tällä hetkellä ole. Kotimaan huippuseurat seuraavat Pelaajapörssiä aktiivisesti, joten sitä kannattaa hyödyntää, JPY:n yhteyspäällikkö Panu Autio kertoo.

Jo perinteeksi muodostuneet sopimuksettomien pelaajien leiritykset jatkuvat myös tulevana talvena. Leirityksiin voivat osallistua JPY:n jäsenet, jotka ovat ilman pelaajasopimusta.

- Leiritykset on tarkoitus aloittaa helmi-maaliskuussa. Toivotaan, että pandemiatilanne mahdollistaa leirityksen järjestämisen tuolloin. Leirien onnistumisen kannalta on tärkeää hyvä ennakkosuunnittelu ja pelaajille turvallinen ja laadukas ympäristö harjoitella sekä pelata osana joukkuetta, Autio kertoo.

Leirityksien tarkempi ohjelma ja aikataulu julkistetaan tammikuussa.

- Sopimuksettomille pelaajille leirityksistä on iso apu. Siellä he pääsevät harjoittelemaan yhdessä ja pelaamaan myös muutaman treenipelin. Tämä valmistaa heitä fyysisesti ja henkisesti näyttöpaikkoihin seurajoukkueissa sekä tulevaan kauteen. Samalla pelaajat pääsevät näyttämään osaamistaan joukkueille ja valmentajille, Autio kertoo.

Lue lisää talven 2020 leireistä.