Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.2.2024

Kasper Kangas miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Akaa Futsalin Kasper Kangas on äänestety pelaajien toimesta miesten Futsal-Liigan tammikuun kuukauden pelaajaksi.

Kasper Kankaan startti vuoteen 2024 oli lähestulkoon murskaava. Akaa Futsalin kapteeni pelasi kaikki kolme ottelua sarjan muita kärkinelikon joukkueita vastaan, voitti niistä jokaisen, valittiin kaikissa joukkueensa parhaaksi pelaajaksi sekä kuun viimeisessä kärkiottelussa nollasi Vieska Futsalin. Maalivahti ottaa palkinnon ilolla vastaan onnistuneen kuukauden päätteeksi.

– Hienoa saada arvostusta muiden joukkueiden pelaajilta, ja varsinkin näin maalivahtina nämä kuukauden pelaajan palkinnot ovat harvinaista herkkua! Tammikuu oli täynnä kärkikamppailuja, ja kyllä niihin vaan syttyy aivan eri tavalla. Kun vire ja fokus ovat kohdallaan, tulee tulosta. Harvinainen nollapeli kruununa siitä Ylivieskassa – toki nolla omassa päässä futsalissa vaatii koko joukkueen loistavaa suoritusta, Kangas summaa.

Ja varsin loistavasti Akaa Futsal on suoriutunutkin. Tämänhetkinen sarjakärki voitti kaikki tammikuun viisi otteluaan, joista neljässä se kohtasi sarjan muut kärkiviisikon joukkueet – kaksi voitoista tuli toki jatkoajalla, mutta muuten vuoden alku on lähennellyt täydellistä. Sarjassa vähiten maaleja, vain 33 kappaletta 16 ottelussa, päästäneen joukkueen viimeinen lukko onkin erittäin tyytyväinen koko joukkueensa esityksiin.

– Tiesimme, että tammikuu on joukkueellemme tärkein kuukausi pelillisesti runkosarjassa, koska vastassa oli kaikki muutkin kärkijoukkueet. Osoitettiin erinomaista luonnetta, että käännettiin jokainen ottelu voitoksi, vaikka pari menikin jatkoajalle. Pelattiin myös tähän mennessä meidän parhaat ja laadullisesti tasaisimmat pelit tällä kaudella. Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa playoffien lähestyessä, entinen pirkkalainen, nykyinen akaalainen näkee.

Miesten Futsal-Liigassa vietettiin kuun lopussa maajoukkuetaukoa, jonka aikana Suomi kävi pelaamassa Kiinassa neljän maan turnauksen Tšekin, Slovakian ja Kiinan kanssa. Kaikista kolmesta ottelusta napsahti voitto, ja Kangas pelasi näistä otteluista kahdessa. Maalivahti pitää tärkeänä, että joukkue sai yhteisiä ja onnistuneita peliminuutteja ennen huhtikuussa pelattavaa MM-karsintojen viimeistä vaihetta.

– Turnaus meni osaltamme oikein loistavasti. Kolme voittoa oli juuri se, mitä täältä lähdettiin hakemaan – ja mikä tärkeintä, suhteellisen hyvillä peliesityksillä. Itsekin nautin vastuusta pelata kahdessa matsissa. Suomi-paidassa pelaaminen merkitsee itselle todella paljon, ja ihan tyytyväinen voi olla myös omiin esityksiin voitokkaissa otteluissa, Kangas kertaa.

Miesten Futsal-Liigassa käännytään nyt kohti runkosarjan viimeistä neljännestä. Paikka jatkopeleissä on sarjakärjelle ollut varmaa jo aikapäiviä sitten, mutta joukkue tähtää tietenkin runkosarjassakin vain ja ainoastaan parhaaseen mahdolliseen suoritukseen – voittoon. Maalivahtien tämän kauden pistepörssiä kolmella maalilla ja viidellä syötöllä johtavan Kankaan ajatukset siintävät luonnollisesti myös pidemmälle kevääseen.

– Nyt taas palataan seurajoukkuearkeen ja fokus siirretään siihen, että pysymme runkosarjan piikkipaikalla loppuun asti. Napsu kiristetään vielä ruuvia treeneissä, niin ollaan varmasti valmiita kevään pudotuspeleihin. Pleijareiden välissä sitten taas hetkeksi majupaita päälle ja Hollannin kaatoon, 24-vuotias veräjänvartija päättää.