Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.5.2022

Lavdije Begolli Kansallisen Liigan kuukauden pelaaja

KuPS:n Lavdije Begolli on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan alkukauden parhaaksi pelaajaksi.

Albanialainen Begolli pelasi ensimmäisen kautensa Suomessa jo vuonna 2017 ja on kuulunut siitä lähtien sarjan huippupelaajien joukkoon. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän saa kuukauden pelaajan tittelin.

- Tämä on suuri kunnia. On hienoa, että kova työni palkitaan tällä tavalla. Olen tietenkin saanut paljon apua joukkuekavereiltani ja täytyy antaa heille iso kiitos, Begolli kiittelee.

Begollin alkukausi on ollut hurja, sillä hän on tehnyt tällä kaudella jo 10 maalia. Se on sama kuin hänen yhden kauden maaliennätyksensä. Samaan maalimäärään hän ylsi kaudella 2018, mutta takana on pelejä vasta viisi.

- Joukkueemme on pelannut niin hyvin ja sitä kautta olen saanut maalipaikkoja. Nyt olen pelannut keskushyökkääjänä, kun ennen olen pelannut lähinnä laidassa tai keskikentän keskustassa. Keskushyökkääjänä pääsee tietenkin paremmin myös maalipaikoille. Olen myös fyysisesti hyvässä kunnossa. Olen tehnyt talven aikana paljon töitä ja pysynyt terveenä sekä välttynyt loukkaantumisilta. Toivottavasti sama jatkuu.

Begollin tavoin KuPS:n alkukausi on ollut vahva. Hallitseva mestari on aloittanut puhtaalla pelillä ja esitykset ovat olleet vakuuttavia.

- Meillä on niin hyviä pelaajia, että se tekee pelaamisen helpommaksi. Meillä on peli hyvässä kuosissa, mutta yritämme kehittää sitä koko ajan entisestään. Viime kauden mestaruus toi vain lisämotivaatiota voittaa se uudestaan tällä kaudella. 

KuPS lähti kauteen suurimpana ennakkosuosikkina ja Begolli nostaa HJK:n kuopiolaisten kovimmaksi haastajaksi.

- HJK on ainoa, joka voi haastaa meidät tällä kaudella. Kausi on tietenkin pitkä ja mitä vain voi tapahtua, mutta tällä hetkellä HJK näyttää olevan ainoa haastajamme, arvioi Begolli.

Kansallisen Liigan lisäksi KuPS:lla on edessä kesällä Mestarien liigan karsinnat. Begolli on aiemmin pelannut Mestarien liigan karsintoja pelatessaan Albaniassa ja Kosovossa, mutta KuPS:lle esiintyminen eurokentillä on ensimmäinen.

- Henkilökohtaisesti tavoitteena on mennä jatkoon Mestarien liigassa ja päästä mahdollisimman pitkälle. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, mutta se vaatii myös vähän arpaonnea.