18.9.2019

Naisten Liigan ja Ykkösen pelaajat koolla - Peliurasta etuja työelämään

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjesti viime sunnuntaina Helsingissä Naisten jalkapallon tulevaisuus ja kaksoisuramallit -tapaamisen.

Paikalla oli iso joukkue pelaajia Naisten Liigasta sekä Ykkösestä.

Tilaisuuden avasi Palloliiton Heidi Pihlaja, joka esitteli käynnissä olevaa Naisten Liigan strategiatyötä. Pelaajilla oli hyvä mahdollisuus näin osallistua strategiatyöhön.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen PDM:n (Personal Development Manager) Aku Tervaniemen johdolla esiteltiin erilaisia kaksoisuramalleja ja konkreettisia työkaluja pelaajauran ja siviiliuran yhdistämiseksi.

- Omasta jalkapallourasta kannattaa olla ylpeä. Siitä kertyy vahvuuksia ja taitoja työelämään, joita ei välttämättä muualta saa, Tervaniemi kertoo.

- Esimerkiksi johtajuus, sosiaaliset taidot ja paineensietokyky kehittyvät varmasti peliuran aikana. Huippusarjoihin pääsy kertoo myös jo valmiiksi lahjakkuudesta ja kovasta työnteosta, joten pelaamista huippusarjoissa kannattaa arvostaa, Tervaniemi lisää.

Jalkapallon Pelaajayhdistys tukee vahvasti pelaajien kaksoisuramalleja ja suunnitelmia.

- Tuki ja sparraus omien vahvuuksien ja taitojen tunnistamisessa, CV-sparraus, työ- ja opintomahdollisuudet, Tervaniemi listaa.

Naispelaajien tapaaminen järjestettiin JPY:n toimesta nyt kolmatta kertaa.

- Nämä tapaamiset ovat meille tärkeitä myös sen takia, että pääsemme kuulemaan pelaajien ääntä ja osallistamaan heitä niin jalkapallon kuin JPY:n kehittämiseen. Samalla pelaajat pääsevät hyvin verkostoitumaan keskenään, JPY:n Panu Autio sanoo.