Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
24.5.2023

Opiskelumahdollisuus Urhea-kampuksella - Huippu-urheilijoille räätälöity liikunnanohjauksen perustutkinto

Urhea-kampuksella Helsingissä on taas ensi syksynä alkamassa huippu-urheilijoille räätälöity liikunta alan koulutus – Huippu-urheilija LPT.

Tämä Kolmen kampuksen urheiluopiston toteuttama liikunnanohjauksen perustutkinto (liikuntaneuvoja) on tarkoitettu lukion tai ammatillisen tutkinnon suorittaneille urheilijoille, jotka haluavat satsata tosissaan urheiluun ja samalla hankkia urheilua vahvasti tukevan koulutuksen. Huippu-urheilija LPT sopii myös liikunta-alasta kiinnostuneille, esimerkiksi valmentajan ammattia tavoitteleville ammattiurheilijoille.

Koulutus lisää urheilijan ymmärrystä omasta valmentautumisesta ja yhtä lailla oma valmentautuminen on osa tutkintoa. Koulutus antaa valmiudet ohjata tai valmentaa.

Syksyllä 2021 alkaneen pilottiryhmän opiskelijoista suurin osa valmistui nyt toukokuussa, ja heiltä saatu palaute on ollut erinomaista. Tästä linkistä pääset lukemaan valmistuneiden ajatuksia: Ensimmäiset huippu-urheilijaohjelmassa opiskelleet liikuntaneuvojat valmistuivat - Urhea.

Huippu-urheilija LPT:n lähiopetus toteutetaan Urhea-kampuksella, opetusta on tiistai- ja torstai-iltapäivisin klo 12-15 sekä lisäksi pari kertaa kuukaudessa maanantai-iltapäivisin. Muutoin opiskelu on itsenäistä opiskelua verkossa/tehtävien kautta sekä omassa urheilun toimintaympäristössä oppien. Koulutus on joustava: käytännössä jokaisen kanssa tehdään oma suunnitelma. Etäosallistumisen mahdollisuutta ei ole, mutta ei myöskään haittaa, vaikka ei aina pääse lähiopetukseen tai jos joutuu lähtemään kesken oppituntien.

Huippu-urheilija LPT:llä opiskeleva voi hakea asuntoa Urhea Koti -asuintalosta. Opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteen korkea-asteen hauissa ja myös opintotuki on toisella asteella oma kokonaisuutensa.

Ensimmäinen hakukierros päättyy jo 30.5. Toinen hakukierros toteutetaan kesällä. Opinnot alkavat elokuun puolivälissä ja kestävät noin kaksi vuotta.

Lisätietoja ja hakuohjeet ja -lomake löytyvät: Urheilija LPT - Kolmen Kampuksen Urheiluopisto Oy (urheiluopisto3k.fi).

Lisäksi Huippu-urheilija LPT:n vastaava opettaja Jukka Hokka osaa kertoa koulutuksesta yksityiskohtaisesti:
(jukka.hokka@urheiluopisto3k.fi p. 040 456 0691).