Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
4.10.2024

Pelaajapörssi ja sopimuksettomien pelaajien leirit tukevat arkea

Pelaajapörssi on JPY:n ylläpitämä paikka, jossa sopimuksettomat pelaajat pääsevät esillä ja voivat tarjota osaamistaan joukkueille. Pelaajapörssin kautta on mahdollista myös osallistua tammikuussa JPY:n sopimuksettomien pelaajien leireille.

Pelaajayhdistyksen jäsen voi ilmoittaa itsensä pelaajapörssiin, jos hänellä ei ole voimassa olevaa sopimusta tai hänen sopimuksensa seuran kanssa päättyy kolmen (3) kuukauden sisällä.

Talvisin JPY kokoaa Pelaajapörssin pohjalta sopimuksettomien pelaajien joukkueen ja leirityksen aikana pelaajat pääsevät harjoittelemaan ja pelaamaan sekä kehittämään itseään laadukkassa ympäristössä.

Sopimuksettomien pelaajien leiri järjestetään jälleen tammikuussa 2025 Eerikkilän urheiluopistolla. Lisätietoja leireistä on tulossa lähiaikoina.

JPY:n Aku Tervaniemen mukaan pelaajilta tulee hyvää palautetta leireistä.

- Näitä on järjestetty jo vuosia. Palaute on hyvää ja leiri koetaan tärkeäksi. Parin viikon joukkueharjoittelu valmistaa hyvin tulevaan sopimukseen tai tryout-jaksoon. Keräsimme taas viime talven leireiltä palautetta pelaajilta, ja haluamme joka vuosi kehittää tapahtumaa entisestään.

Viime talvena Markus Halsti on mukana sopimuksettomien leirillä valmentajana. Hänellä on kokemusta sopimuksettomuudesta myös omalta peliuraltaan.

- Urheilullisen annin lisäksi näen erittäin tärkeänä asiana sen, että pelaajat pääsevät viettämään aikaa sekä jakamaan fiiliksiä muiden samassa tilanteessa olevien pelaajien kanssa. Vaikka sopimuksettomuus kuuluu ammattiin, niin se on vaikeata olla tietämättä miltä oma lähitulevaisuus näyttää, Halsti kertoi.

Jos olet sopimuksettomana tai sopimuksesti on pättymässä, käy päivittämässä Oma sivusi ja urheilijaprofiilisi kirjautumalla Omille sivuille. Omilta sivuilta pääset lisäämään itsesi Pelaajapörssiin.