Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
1.11.2022

Piita Kytölaakso naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet Naisten Ykkösen kuukauden pelaajaksi VIFK:n hyökkääjä Piita Kytölaakson. 

Kytölaakso iski lokakuussa VJS:n verkkoon hattutempun nostaen kauden maalimääränsä 12:een. 

- En olisi uskonut saavani tällaista palkintoa ja olen vähän shokissa. Olen tosi tosi iloinen ja hyvilläni, että minut äänestettiin, 17-vuotias Kytölaakso totesi valinnasta kuultuaan. 

- Olen pelannut loppukauden hyvin ja tein viimeisessä pelissä hattutempun. Ehkä maalinteko on jäänyt sitten muiden mieliin, Kytölaakso jatkaa. 

Kytölaakso sai ensikosketuksensa Ykköseen jo kaudella 2020 IK Myranissa, mutta viime kausi meni kasvattajaseura KPV:n T18 SM-sarjassa. Tällä kaudella hän on tehnyt läpimurtonsa naisten tasolla ja on ollut syystäkin tyytyväinen omaan kauteensa. 

- Olen ollut tosi tyytyväinen. Tiesin, että minulla voi olla vaikea kausi, kun tulin nuorena mukaan naisten maailman. Mielestäni kauteni on ollut kuitenkin onnistunut ja olen pystynyt kehittymään kauden aikana. 

VIFK jäi Ykkösen alempaan loppusarjaan, jossa se sijoittui toiseksi P-Iirojen jälkeen. Vaikka yläloppusarjan paikka jäi saavuttamatta, niin Kytölaakso on joukkueen kauteen suhteellisen tyytyväinen. 

- Joukkueena kausi on ollut ihan hyvä, vaikka tavoitteena oli päästä ylempään loppusarjaan. Meillä on aika tiivis porukka ja vähän pelaajia, joten siinä mielessä kausi oli ihan ok. Oli meillä tilaisuutemme päästä ylempään loppusarjaan, ja mielestäni pelillinen taso olisi sinne riittänyt, muttemme vain saaneet tällä kertaa riittävästi pisteitä.