Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.8.2023

Sonja Leino naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

KTP:n maalivahti Sonja Leino on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Ykkösen heinäkuun kuukauden pelaajaksi.

KTP pelasi heinäkuun tappioitta voitettuaan kaksi ottelua ja pelaten kahdesti tasan. Leino oli KTP:n viimeisenä lukkona, sillä hän piti maalinsa puhtaana jokaisessa neljässä ottelussa.

- Valinta tuli aika puskista ja tuntuu hyvältä. Kiitos kuuluu myös puolustukselle ja koko joukkueelle. Olemme onnistuneet puolustuspelaamisessa joukkueena hyvin ja siitä iso kiitos koko joukkueelle, Leino jakaa kunniaa.

KTP on Ykkösen nousijajoukkue, mutta on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä. Kesä-elokuun ottelut mukaan lukien Leino on pitänyt maalinsa puhtaana jo peräti kuudessa ottelussa peräkkäin.

Leino ei ole yllättynyt KTP:n vahvasta kaudesta.

- Onhan tasossa eroa. Peli nopeutuu ja kovenee ylöspäin mentäessä, mutta olemme olleet valmiita siihen tasonnousuun. Olimme Kakkosessa aika suvereeneja eikä se tullut yllätyksenä, että taso on Ykkösessä kovempi, arvioi Leino.

- Nousijajoukkueelle tämä on ollut hyvä kausi. Tiesimme kuitenkin, että meillä on kaikki mahdollisuudet taistella kärkipään sijoituksista ja olemme onnistuneet hyvin.

KTP taistelee tiukasti pääsystä neljän parhaan joukkoon ja joukkueella on vielä kaikki mahdollisuudet nousta vielä myös karsijan paikalle. Leino pitää jalat tiukasti maassa.

- Menemme peli kerrallaan ja kaikki pelit pystymme voittamaan, jos kaikki menee nappiin. Ei karsijan paikka ole mikään mahdoton ja kaikki otetaan mitä saadaan.

- Ei se pettymys olisi, jos emme pääsisi karsijan paikalle. Kausi on ollut meille jo tosi hyvä, mutta totta kai jollain aikavälillä haluamme taistella noususta Kansalliseen Liigaan. Ei se ole pettymys, jos se ei tapahdu tänä vuonna.