Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
6.9.2023

Stanislav Efimov Miesten Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet EIF:n Stanislav Efimovin miesten Ykkösen elokuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

EIF:n tähtipelaaja heilutti tahtipuikkoa, kun tammisaarelaiset voittivat elokuun kaikki neljä otteluaan.

Kolmatta kauttaan tammisaarelaisseurassa pelaava Efimov, 30, on ollut tänäkin vuonna EIF:n runkopelaajia – mies on pelannut toistaiseksi kaikissa runkosarjan otteluissa.

– Tuntuu todella hyvältä, kun muut pelaajat äänestivät minua. Se on minulle iso asia, että muut pelaajat antoivat tunnustusta esityksistäni. Haluan kiittää joukkuekavereitani – on helpompi pelata hyvin, kun pelaajat ympärilläsi pelaavat hyvin. Kiitos palkinnosta kuuluu koko joukkueellemme, Efimov sanoo.

EIF:n elokuu alkoi niukalla 2–1-kotivoitolla KäPa:sta. Seuraavalla kierroksella kaatui HIFK – Efimov viimeisteli 2–0-vierasvoiton avausosuman ja syötti Abdoulaye Kanten maalin. Efimovin upea maali äänestettiin Ykkösen somekanavissa kierroksen komeimmaksi.

Efimovin maalivire jatkui muutamaa päivää myöhemmin, kun taituri osui 2–0-vierasvoitossa JJK:ta vastaan. Elokuun kolmannen maalinsa Efimov tyylitteli viime viikonloppuna – rangaistuspotkusta syntynyt osuma jäi MP-ottelun voittomaaliksi. 2–1-voiton myötä EIF ja Gnistan ovat sarjan piikkipaikalla täysin rinta rinnan, sillä molemmilla on sama pistemäärä sekä maalisuhde.

– Joukkueessamme on positiivinen dynamiikka, ja koko seuran ilmapiiri on tällä hetkellä loistava. Valmistaudumme todella huolellisesti jokaiseen peliin ja valmentajamme luovat hyvät ottelusuunnitelmat. Se on näkynyt kentällä ja tuloksissa.

EIF:n yleisömäärät ovat olleet tällä kaudella roimassa nousussa, ja Tammisaaren keskuskenttä täyttynee mukavasti myös kauden ratkaisuotteluissa. Efimoville on tullut selväksi, että nousu Veikkausliigaan olisi paikallisille todella suuri asia.

– Tiedän, että kannattajamme unelmoivat noususta, mutta me keskitymme vain seuraavaan otteluumme. Emme mieti mitään muuta. Kausi on sujunut osaltamme hyvin, mutta se on vielä kesken. Ratkaisuottelut määrittävät sen, onko kautemme onnistunut.