Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
3.6.2023

Väinö Vehkonen miesten Ykkösen toukokuun pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet MP:n Väinö Vehkosen miesten Ykkösen Veikkauksen toukokuun kuukauden pelaajaksi.

Huippuvireisen MP:n luottomies Väinö Vehkonen osui toukokuussa kolmesti. Mikkeliläiset ovat pelanneet Ykköstä yhtäjaksoisesti kaudesta 2020, ja Vehkonen on ensimmäinen pelaaja, joka on valittu kuukauden parhaaksi.

Vehkonen sai kunnianosoituksen ensimmäisenä keskuspuolustajana lähes neljään vuoteen – FC Hakan Niklas Friberg valittiin elokuun parhaaksi pelaajaksi kaudella 2019. 21-vuotias Vehkonen kärsi kauden kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa pelikiellosta, ja kolmannessa hän pelasi vain loppuminuutit. Toukokuun sarjapeleissä toppari tahkosi täyden 90-minuuttisen neljässä ottelussa ja viimeisteli niissä kolme osumaa – viime kaudella sama maalimäärä syntyi 25 sarjapelissä. Vehkonen maalasi kahdesti JäPS:aa vastaan, ja kolmas maali syntyi SJK Akatemian verkkoon.

– Tuntuu tietenkin hyvältä, kun muut pelaajat äänestivät minut kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Se on iso kunnia. Pelasin parissa ensimmäisessä pelissä keskikentän pohjalla ja pääsin enemmän paikoille, mikä selittää maalivirettäni. Topparin tontti on minulle tutumpi, mutta on ollut kiva pelata myös ylempänä, jo kaudella 2018 Ykkösessä debytoinut Vehkonen sanoo.

MP keräsi toukokuun neljästä ottelustaan mukavat kymmenen pistettä – alkukauden suurin yllättäjä majailee seitsemän kierroksen jälkeen pisteen päässä sarjakärjestä. 16 pistettä seitsemästä pelistä on huima etenkin, kun ottaa huomioon Ykköscupin, jossa Juha Pasojan miehistö hävisi kaikki ottelunsa tekemättä maaliakaan. Monen papereissa MP oli keväällä yksi putoajasuosikeista.

– Haimme harjoituskaudella omaa peliämme, ja joukkueemme alkoi muodostua vasta sarjakauden alla. Pelimme pääperiaatteet tulivat hiljalleen selviksi kaikille pelaajille – kun olemme alkaneet toteuttamaan sovittuja asioita yhdessä, tulostakin on tullut. Meillä on joukkueessa hyvä fiilis. Porukka tulee treeneihin hyvillä mielin, ja ilmapiiri on hyvä.

Mikkeliläisryhmän alkukauteen on mahtunut myös suurta surua. Vuotta Vehkosta nuoremman Joona Juntusen kuolema kosketti koko suomalaista jalkapalloperhettä toukokuun puolivälissä. Juntusta muistettiin muun muassa Suomen Cupin JJK-ottelussa sekä viime viikon sarjaottelussa SJK Akatemiaa vastaan.

– Uutinen oli totta kai järkytys. Keskustelimme asiasta joukkueemme kesken, ja meille tarjottiin seuran puolesta kriisiapua. Myös muistamiset on mielestäni hoidettu seuran puolesta tyylikkäästi. Osa pelaajistamme lähtee vielä ensi viikolla Ouluun hautajaisiin hyvästelemään Joonan.