Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
24.5.2016

Vastaanottokeskusten SM-lopputurnaus

Maahanmuuttovirasto ja Suomessa pelaavien jalkapalloilijoiden edunvalvontajärjestö Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistys ry jatkavat tänäkin kesänä yhteistyötä, jota on tehty jo kolmena aiempana kesänä.
 
Yhteistyön tarkoituksena on alusta asti ollut se, että turvapaikanhakijat saavat piris-tystä arkeensa jalkapallon avulla. Yhteistyön perinteisiin kuuluu jokavuotinen vas-taanottokeskusten välinen SM-lopputurnaus, joka pelataan tänä vuonna 24.–25.5. Eerikkilän urheiluopistolla.
 
Yhteistyön muut muodot ovat hieman vaihdelleet eri vuosina. Tänä vuonna uutena asiana järjestetään vastaanottokeskusten kotipaikkakunnilla pelikenkäkeräyksiä. Ta-voitteena on parantaa turvapaikanhakijoiden valmiuksia jalkapallon pelaamiseen. 
 
– Ihmiset voivat tänä vuonna auttaa meitä luovuttamalla vanhaksi tai pieniksi jääneitä pelikenkiään. Yhteistyömme on toiminut alusta asti erinomaisesti ja olemme kehittä-neet sen muotoja jatkuvasti. Kaiken yhteistyömme ytimenä on jalkapallo. Haluamme tuoda lajin pysyvästi vastaanottokeskuksiin. Olemme varmoja siitä, että jalkapallon avulla saadaan hienoja hetkiä vastaanottokeskusten arkeen, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola tiivistää.
 
Vastaanottokeskusten ohjaajat saavat jalkapallokoulutusta
 
Jalkapallon Pelaajayhdistys kouluttaa eri vastaanottokeskusten ohjaajia Eerikkilän lopputurnaustapahtuman yhteydessä. Ohjaajakoulutuksen tarkoituksena on, että tur-vanpaikanhakijoille pystytään pitämään jalkapallokouluja eri puolilla Suomea. Jalka-pallo kuuluu kaikille -jalkapallokoulut alkavat käytännön tasolla eri vastaanottokes-kuksissa kesäkuussa.
 
Ohjaajakoulutuksesta vastaa Sami Hyypia Akatemian valmennuspäällikkö, entinen suomalainen huippupelaaja, Tero Koskela. Ohjaajakoulutukseen osallistuu 20 yksit-täisen vastaanottokeskusten työntekijää. Koulutuksen malliryhmänä toimii pelaa-jayhdistyksen yhteistyökumppanin, DHL Expressin, oma jalkapallojoukkue.
 
SM-lopputurnauksessa 12 vastaanottokeskusta ympäri Suomea
 
Tänä vuonna turnaukseen osallistuu 12 vastaanottokeskuksen joukkueet. A-lohkossa pelaavat Kotka, Oulu, Rovaniemi, Helsinki, Kajaani ja Lammi. B-lohkon joukkueet ovat Turku, Pudasjärvi, Joutseno, Helsingin Metsälä, Kemi ja Kristiinankaupunki. 
 
Kaikki joukkueet kohtaavat kertaalleen omissa alkulohkoissaan ja sen jälkeen pela-taan sijoitusottelut. Turnauksen voittoa puolustaa viime vuodelta Turku.
 
Turnaus pelataan nyt toista kertaa Eerikkilän urheiluopistolla. 
 
– Vastaanottokeskukset pääsevät pelaamaan suomalaisessa luonnossa ja tutustumaan toisiinsa. Tämä on eri vastaanottokeskuksille erittäin tärkeä juttu, Juhola sanoo.
 
Eerikkilän Urheiluopisto on suomalaisen jalkapallon koulutuskeskus
 
Eerikkilän Urheiluopisto on vuonna 1949 perustettu liikunta- ja vapaa-ajankeskus, joka sijaitsee Lounais-Hämeessä Tammelan kunnassa. Eerikkilä on toiminut alusta asti myös koko suomalaisen jalkapallon koulutus- ja harjoituskeskuksena. 
 
Eerikkilän ideologiaan sopii myös kansainvälinen Punainen kortti rasismille -toiminta. Toiminnalla vastustetaan rasismia ja syrjintää niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. 
 
– Eerikkilä yhdistää koko suomalaista jalkapalloa. Kansainvälisessä Eerikkilässä vierailee säännöllisesti lajin nykyisiä ja entisiä huippuja sekä tulevaisuuden lupauksia. On kunnia-asia, että mekin saamme olla osa tätä kokonaisuutta, Juhola kiittelee.