Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.12.2020

”Urheilu-urasta valtava pääoma työelämään”

Urheilu-ura jättää urheilijalle valtavan pääoman uran jälkeiseen työelämään.Eezy United on Jalkapallon Pelaajayhdistyksen yhteistyökumppani, jonka kautta pelaajilla on mahdollisuus hakea töitä jo aktiiviuran aikana sekä aktiiviuran jälkeen.

- Urheilu-urasta syntyy valtava pääoma urheilijan uran jälkeiseen työelämään, Eezy Unitedin Antti-Jussi Niemi korostaa.

- Määrätietoisuus, tavoitteellisuus, sitoutuminen, ryhmässä toiminen, ajanhallinta ja niin edelleen, työkalupakki on todella suuri, Niemi pohtii.

Monella urheilijalla on vaikeuksia hahmottaa urheilun antamia ominaisuuksia ja vahvuuksia työelämässä hyödyntämiseen.

- Yritämme näissä asioissa juuri auttaa urheilijoita, että he ymmärtävät omat vahvuudet ja osaavat ne myös sanoittaa, Niemi kertoo.

Niemi itse pelasi huipputasolla jääkiekkoa.

- Silloin kun olin huipulla, en hirvesti miettinyt mitään uran jälkeistä elämää tai töitä. Uran loppuvaiheessa aloitin urheilijasta yrittäjäksi -koulutuksen, jonka kävin sitten loppuun peliuran jälkeen. Tuntuu siltä, että nykynuoret ovat tämän suhteen hieman valveutuneempia ja he pyrkivät yhä enemmän miettimään uran jälkeistä elämää tai pelaamisen oheen kaksoisuraa, Niemi sanoo.

Eezy United on työllistänyt useita urheilijoita, myös monia jalkapalloilijoita.

- Futaajia on todella paljon. Työtehtävät ovat ihan laidasta laitaan. Osa on ollut lopettaneita pelaajia ja osa taas aktiivipelaajia, jotka haluavat tehdä osa-aika- tai keikkatyötä pelaamisen ohessa.

- Lähtökohta on se, että yritämme järjestää pelaajan tilanteeseen sopivaa työtä, Niemi lisää.

Idea Eezy Unitedista syntyi, kun entiset huippu-urheilijat Niemi ja Jarkko Ruutu pohtivat nykyisten ja entisten aktiiviurheilijoiden työllistymisen haasteita.

- Uran jälkeinen työllistyminen ei ole aina helppoa, vaikka kyseessä on motivoituneet ja määrätietoiset ihmiset, Niemi toteaa.

- Tässä haluamme auttaa urheilijoita. Jos olet kiinnostunut työllistymisestä kauttamme, niin minuun voi olla yhteydessä tai sitten voi heti täyttää jo suoraan nettisivuiltamme suoran hakemuksen, jonka jälkeen järjestämme haastattelun, Niemi jatkaa.

Lisätiedot: https://eezy.fi/eezy-united/