12.11.2020

”Urheilutaustasta on paljonkin hyötyä”

Aurator Varainhoito Oy ja Jalkapallon Pelaajayhdistys ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2002.

Jalkapallon Pelaajayhdistys haluaa tukea ja auttaa pelaajia myös talousasioissa. JPY:n pitkäaikainen yhteistyökumppani on Aurator Varainhoito Oy.

Jarno Pihlava toimii Auratorissa varainhoitajana. Pihlavalla on itsellään vahva huippu-urheilutausta uimarina. Hän osallistui olympialaisiin Sydneyssä 2000 ja Ateenassa 2004. Hän saavutti pitkän radan EM-kilpailuissa yhden mitalin sekä lyhyellä radalla kaksi MM- ja neljä EM-mitalia.

- Minun parhaat vuodet uimarina olivat 2000-2006. Tuohon samaan aikaa opiskelin Turun Kauppakorkeakoulussa pääaineenani kansantaloustiede. Opiskeluaikana kiinnostuin sijoittamisesta ja aloin suunnitella työpaikan etsimistä pankki- ja sijoitusalalta. Vuonna 2005 aloitin työt Turun Seudun Osuuspankissa sijoitusneuvojana, Pihlava kertoo reitistään sijoitusalalle.

- Nyt Auratorissa Varainhoitajana vastaan minulle nimettyjen asiakkaiden varojen hoitamisesta. Analysoin sijoituskohteita sekä taloutta ja markkinoita yleisesti, teen sijoituspäätöksiä ja raportoin asiakkailleni tuloksista, Pihlava lisää.

Pihlava vahvistaa, että urheilutausta antaa hyvät pohjat tulevaisuuden työelämään.

- Urheilutaustasta on ollut paljonkin hyötyä. Huippu-urheilija on tottunut tavoitteelliseen työntekoon, sietämään kovaa painetta, priorisoimaan, keskittymään ja esiintymään.

Ex-huippu-urheilija korostaa, että urheilijan kannattaa jo urheilu-uran aikana miettiä tulevaisuutta ja urheilu-uran jälkeistä elämää.

- Jos on mahdollista, niin kannattaa opiskella, hankkia työkokemusta, luoda kontakteja ja miettiä taloudellisia asioita.

Auratorilla on pitkä kokemus ammattiurheilijoiden varainhoidosta ja sen asettamista erityisvaatimuksista. Aurator auttaa urheilija-asiakkaita muun muassa verotusasioissa ja uran jälkeisen toimeentulon turvaamisessa.

- Aurator tarjoaa tietysti varainhoitoa urheilijoille. Meillä on pitkä kokemus sekä Suomessa että ulkomailla asuvien urheilijoiden sijoitus- ja veroasioiden hoidosta. Lisäksi Aurator hoitaa ns. urheilijarahastoa, johon urheilija voi siirtää osan tuloistaan uransa aikana verottomana. Urheilijarahastosta nostetaan varoja urheilu-uran päätyttyä, jolloin tuloista maksetaan normaali ansiotulovero.

Lue lisää JPY:n ja Auratorin yhteistyöstä.