10.9.2020

Anni Miettunen Kansallisen Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

Åland Unitedin Anni Miettunen on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan elokuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Kansallisen Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajan äänestävät aina pelaajat itse.

- Onhan se hienoa, että tunnustusta tulee muilta pelaajilta. Yleensä maalintekijät ovat näissä vahvoilla, mutta kiva että myös puolustuspään pelaajat ovat huomattu, Miettunen iloitsee.

- Ja on tämä tietysti yllätys, mutta omat ja joukkueen pelit ovat menneet hyvin, 22-vuotias Miettunen lisää.

Åland United on pelannut hyvän kauden Kansallisessa Liigassa. 13 pelistä on kertynyt 31 pistettä, joilla ahvenanmaalaiset pitävät hallussaan sarjan kärkipaikkaa.

- Voittoja on tullut hyvin ja oma pelaamisemme on kehittynyt koko ajan, Miettunen summaa.

13 pelissään Åland United on päästänyt vain seitsemän maalia.

- Se antaa totta kai hyvän pohjan voittamiselle, kun omiin ei maaleja mene. Koko joukkueen puolustuspeli toimii meillä hyvin. Ja meillä on hyviä hyökkääjiä, jotka sitten pystyvät maaleja tekemään, puolustajaa kertoo.

Loppukauden viiteen viimeiseen peliin Åland lähtee siis piikkipaikalta.

- Mestaruus on tavoitteena. Se on ollut koko kauden ajan. Sen eteen tässä tehdään töitä. Sarja on kuitenkin tosi tasainen ja ainakin katsojille riittää jännitystä loppukauden ajaksi.

Miettunen pelaa ensimmäistä kauttaan Åland Unitedissa. Oululaislähtöinen Miettunen pelasi edelliskaudet Hongassa.

- Täällä olen saanut keskittyä vain jalkapallon ja ammattilaisen arkeen. Se on sopinut minulle hyvin ja varmasti kehittänyt minua pelaajana. Tämä oli hyvä askel minulle siirtyä Ålandin riveihin.

- Ja edelleen koko ajan on tavoitteena kehittyä. Ulkomaat tulevat sitten eteen jos tulevat, Miettunen päättää.

Kansallisessa Liigassa jokainen joukkue antaa yhden äänen valitsemalleen pelaajalle. Eniten ääniä saanut valitaan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi. Elokuun parhaaksi ääniä saivat myös Amanda Rantanen (PK-35), Aino Kröger (KuPS) sekä Tia Peltonen (Åland United).