Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
9.9.2024

Firmino Miesten Ykkösen elokuun pelaaja

FC Jazzin hyökkääjä Lyon Firmino on äänestetty pelaajien toimesta Miesten Ykkösen elokuun kuukauden pelaajaksi.

Jazz pelasi elokuun tappioitta saalistaen kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Firmino on ollut läpi kauden kovassa maalivireessä ja elokuussa osumia syntyi yhteensä neljä.

- Olen hieman yllättynyt valinnasta, mutta teen aina kovaa töitä, jotta hyviä asioita tapahtuisi, Firmino toteaa.

Firmino on porilaisten hyökkäyksen tehomies jo kolmatta kautta. Kahtena edelliskautena hän paukutti yli 20 maalia ja tälläkin kaudella koossa on jo 12 osumaa. 31-vuotias brassi myöntää kuitenkin odottaneensa itseltään enemmän.

- Rehellisesti sanottuna kauteni on ollut kohtalainen. Odotin enemmän tehoja tässä vaiheessa kautta, mutta asiat tapahtuvat kun ne tapahtuvat. Jatkan töitä kehittyäkseni ja saavuttaakseni tavoitteeni.

Firmino tuli ensimmäistä kertaa Suomeen jo vuonna 2018, kun hän liittyi SJK Akatemian riveihin ja on edustanut myös MP:tä. Hän on viihtynyt hyvin Suomessa.

- Olen oppinut pitämään Suomesta paljon ja tunnen oloni kotoisaksi täällä. En ole koskaan tuntenut oloani yhtä hyväksi toisessa maassa kuin täällä. FC Jazz on auttanut minua sopeutumaan entistä paremmin. Uskon, että sen vuoksi olen Jazzissa jo kolmatta vuotta.

Jazz lähtee Ykkösen ylempään loppusarjaan viidenneltä sijalta, mutta nousuun sillä ei ole enää mahdollisuuksia. Firminon mukaan joukkue hakee kaudelle positiivista päätöstä.

- Tavoite on sijoittua mahdollisimman korkealle ja pelata hyvää jalkapalloa. Se on meillä tällä hetkellä mielessä, kun nousu ei ole Jazzille enää mahdollinen.

Firmino voitti kahtena edelliskautena Kakkosen maalipörssin ja valittiin myös oman lohkonsa parhaaksi pelaajaksi ja hyökkääjäksi. Nyt hän tavoittelee jo kolmatta peräkkäistä maalikuninkuutta.

- Teen joka vuosi töitä ollakseni parhaiden joukossa ja tavoitteeni on voittaa maalikuninkuus. Tykkään voittaa ja se on veressäni, joten taistelen aina ollakseni paras.