Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
19.9.2023

Futsal-Liigat käyntiin - Ruutu näyttää kaikki pelit

Miesten ja naisten Futsal-Liigat käynnistyvät tulevana viikonloppuna. Ruutu+ näyttää tuttuun tapaan kaikki pelit suorina lähetyksinä.


Juhana Jyrkiäinen. (Kuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography)

Miesten Futsal-Liigassa Kampuksen Dynamo on hallitseva mestari. Viime kauden finaaleissa KaDy kukisti FC Kemin otteluvoitoin 4-1. Jyväskyläläisjoukkue on hallinnut liigapelejä edelliset vuodet, sillä mestaruus oli jo viides peräkkäinen.

Ennen Dynamon valtakautta Sievi FS voitti kolme mestaruutta putkeen ja sitä ennen Ilves FS viisi mestaruutta peräkkäin.

Tämän kauden Futsal-Liigassa yksi ennakkosuosikeista on Akaa Futsal, joka viime kaudella sijoittui kolmanneksi.

- Meillä on vain yksi tavoite. Kaikki muu on pettymystä, kertoo Akaa Futsalin Juhana Jyrkiäinen.

- Mielenkiintoinen kausi on tulossa. Vieska, Kemi ja KaDy ovat kaikki varmasti kovia ja haluavat taistella mestaruudesta, Jyrkäinen lisää.

Jyrkiäinen pelasi ensimmäiset pelinsä Futsal-Liigassa kaudella 2008-2009. Ilveksessä Jyrkiäinen voitti kolme Suomen mestaruutta. Kokenut pelaaja on ollut lähes joka kausi liigan maalipörssin kärkisijoilla. Viime kaudella maaleja syntyi 26. Nyt hän aloittaa viidennen kautensa Akaa Futsalin riveissä.

Kolmella vuosikymmenellä pelatut liigapelit antavat siis hyvää kokemusta ja näkemystä liigan tasosta.

- Taso on noussut hiljalleen, mutta mitään jättiloikkaa ei ole tapahtunut. Ammattimaisuus on kasvanut paljonkin ja ainakin kaikki kärkipään joukkueet panostavat jo paljon. Se on validi kysymys, että onko 12 joukkuetta liian paljon liigassa, Jyrkiäinen toteaa.

- Taso ja ammattimaisuus on kuitenkin kehittynyt ja pelaajia voi kutsua kilpaurheilijoiksi. Meidän joukkueessa on täysammattilaispelaajia, ammattivalmennus, fysiikkavalmentaja, fysio ja niin edelleen. Myös pukukoppi aina valmiiksi laitettu treeneihin ja myynti ja media tekee vahvaa työtä, Jyrkiäinen kehuu Akaa Futsalin toimintaa.

Pitkän uran pelannut Jyrkiäinen varoittelee, että tämä saattaa jäädä hänen viimeiseksi kaudeksi liigatasolla.

- Teen töitä opettajana ja se sopii pelaamisen oheen hyvin. Päivät menee töissä ja illat treeneissä. Kotona on kuitenkin pieniä lapsia, joten näiden kolmen asian yhdistäminen on haastavaa. Vaatimustaso alkaa olla jo niin kova liigassa, että pitäisi pystyä panostamaan vielä enemmän. Voi olla, että tämä on viimeinen kausi minulle.

Ruutu näyttää tälläkin kaudella kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen pelit suorina lähetyksinä.

- Tämä on tosi hyvä asia. Pystyy hyvin katsomaan omia ja muiden joukkueiden pelejä, ja toki sarjojen näkyvyys myös kasvaa, Jyrkiäinen sanoo.
 

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäsenet voivat valita oman jäsenyytensä mukaan Ruutu+ -huipputarjouksen. Ruutu+ astuu voimaan, kun olet maksanut jäsenmaksusi.

Liity jäseneksi tai aktivoi jäsenyytesi täältä.

Ruutu+ näyttää tänäkin vuonna Veikkausliigan, Kansallisen Liigan, miesten Ykkösen, Liigacupin, Suomen Cupin sekä miesten ja naisten Futsal-Liigojen kaikki pelit suorina lähetyksinä.

AVAUSKIERROKSEN PELIT

MIESTEN FUTSAL-LIIGA

PE 22.9.
AU - Akaa Futsal

LA 23.9.
TPK - SoVo
VehU - Riemu
Vieska Futsal - KaDy
Mad Max - GFT
ToPV - FC Kemi


NAISTEN FUTSAL-LIIGA

LA 23.9.
RaiFu - Ilves FS
FC Sport Vaasa - FTK-Tornio
Yläjärven Ilves - HIFK FS
PU-62 - EBK

SU 24.9.
Mad Max - FC Halikko
KaDy - GFT