Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
10.6.2021

Gentjana Rochi Kansallisen Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

Kansallisen Liigan huhti-toukokuun pelaajaksi on äänestetty KuPSin tehokas hyökkääjä Gentjana Rochi.

KuPS:n hyökkääjä Gentjana Rochi on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan huhti-toukokuun kuukauden pelaajaksi. Rochi on ollut alkukauden otteluissa hurjassa vireessä tehden yhdeksässä ottelussa 14 maalia. Rochi myöntää, ettei valinta kuukauden pelaajaksi tullut suurena yllätyksenä.

- Osasin hieman odottaa tätä, kun olen tehnyt paljon maaleja tällä kaudella, Rochi kertoi kuultuaan valinnasta.

- Täytyy kiittää perhettäni, joka on tukenut minua sekä valmentajia ja joukkuekavereitani, Rochi jatkaa.

KuPS on aloittanut kauden vahvasti napaten yhdeksästä pelistä kahdeksan voittoa eikä ole vielä hävinnyt kertaakaan. Rochin mukaan menestyksen perusta valettiin jo talvella.

- Harjoituskaudella meillä oli selkeä visio siitä mitä haluamme tehdä tällä kaudella. Olemme tehneet joukkueen erittäin hyvää työtä ja meillä on myös hyviä yksilöitä. Olemme pelanneet erinomaisesti tähän mennessä.

KuPS jahtaa historiansa ensimmäistä mestaruutta. Viime kaudella se saalisti ensimmäisen mitalinsa saavutettuaan pronssin. Yksi KuPS:n viime kauden kompastuskivistä oli puolustuspelaaminen, sillä joukkueelle tehtiin kärkijoukkueista selkeästi eniten maaleja. Tällä kaudella alakerta on tiivistynyt ja omissa on soinut vasta neljästi.

- Teimme jo viime kaudella paljon maaleja, mutta puolustuspelaamisessamme oli vaikeuksia. Nyt olemme vahvempia puolustuksessa ja koko puolustuslinja tekee hyvin töitä. Meidän hyökkääjien tehtävänä on sitten tehdä maaleja.

Pohjoismakedonialainen on viihtynyt Suomessa jo pitkään. Rochilla on menossa jo viides kausi Suomessa. Kaksi ensimmäistä kautta meni JyPK:ssa ja nyt menossa on kolmas kausi KuPS:ssa.

- Olen viihtynyt Suomessa ja pidän Kansallisesta Liigasta. KuPS tarjosi minulle hyvää sopimusta ja tein heidän kanssaan pitkän sopimuksen. Meillä on hyvä valmennus, hyvä joukkue ja erinomainen joukkuehenki. Joukkuehenki on mielestäni tärkeä, sillä sitä kautta tulee myös hyviä tuloksia.

Maaottelu- ja kesätauolle lähdettäessä KuPS johtaa sarjaa viiden pisteen erolla TiPS:aan. Vaikka joukkueen meno näyttää vahvalta, niin Rochi ei vielä suostu puhumaan mestaruudesta.

- Olen iloinen siitä miten olemme aloittaneet kauden, mutta kausi on vielä aikaisessa vaiheessa. Tässä on paljon pelejä jäljellä. Meillä on kuitenkin hyvä joukkue ja olemme aloittaneet kauden hienosti. Toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tavalla loppukauden ajan, Rochi toteaa.