Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
20.4.2018

Juha-Pekka Torvisen maajoukkueura ohi - "Huimasti kehitystä"

Ilves FS:n Juha-Pekka Torvinen päätti pitkän uransa futsalmaajoukkueessa pääsiäisenä pelattuihin Espanja-peleihin.

Suomi kärsi Espanjalle kaksi tappiota, mutta pystyi haastamaan hyvin maailman eliittiin lukeutuvan vastustajan.

Torvinen pelasi pitkän maajoukkueuransa aikana peräti 111 maaottelua.

- Päällimmäisenä on tietenkin mielessä juuri pelatut Espanja -pelit. Olen pitkään seurannut tiiviisti espanjalaista futsalia, joten oli mahtava kokemus päästä vihdoin myös itse pelaamaan Espanjaa vastaan, Torvinen kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

- Toki monta muutakin todella hienoa ja unohtumatonta reissua pääsin tekemään maajoukkueen mukana. Varsinkin EM- ja MM-karsintaturnaukset olivat hienoja kokemuksia. Isot kiitokset luottamuksesta valmentajille Jouni Pihlajalle ja Mico Marticille. Kiitos myös kaikille muille joukkueen taustahenkilöille sekä lukemattomille hienoille pelaajille, joiden kanssa minulla oli suuri kunnia pelata sinivalkoisissa.

Ensimmäisen maajoukkuepelinsä Torvinen pelasi joulukuussa 2005. 13 vuoden aikana suomalainen futsal on ottanut isoja harppauksia eteenpäin.

- Oman maajoukkueuran aikana on tapahtunut huimasti kehitystä ihan jokaisella osa-alueella, niin maajoukkueessa, kuin ylipäätään futsalissa Suomessa.

Alkuaikoina kentälle mentiin lähinnä tiiviiseen puolustamiseen luottaen ja vastahyökkäyspaikkoja odotellen. Toki puolustuspeli on edelleenkin ehdoton perusta, mutta nykyään Suomi pystyy laittamaan ahtaalle ja haastamaan kovimpiakin vastustajia myös pallollisessa pelissä. Tätä nähtiin ajoittain myös kivikovaa Espanjaa vastaan, Torvinen sanoo.

Kotimaan Futsal-Liigassa on edetty viimeiseen vaiheeseen, kun finaalissa kohtaavat KaDy ja Leijona Futsal. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.