Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
28.5.2024

Mental Health Online -palvelulle merkittävä tuki OKM:ltä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt JPY:lle 70 000€ erityisavustuksen hankkeeseen ”Huippu-urheilijoiden mielenterveyden vahvistaminen uran eri tilanteissa” vuosille 2024 ja 2025.

Hankeraha kohdistuu käytännössä JPY:n Mental Health Online -palvelun ylläpitämiseen ja kehitystyöhön.

- Tämä on tärkeä taloudellinen tuki, jolla pystymme edelleen vahvistamaan Mental Health Online -palvelua. Strategiakyselyssä saatuihin tuloksiin halutaan nyt syventyä entistä tarkemmin ja pelaajien hyvinvointia tarkastella entistä syvemmin, JPY:n Aku Tervaniemi kertoo.

- Tulemme myös tuottamaan uusia materiaaleja pelaajien mielenterveyden edistämiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi. ⁠Haluamme myös osallistaa pelaajia palvelun kehittämiseen entistä paremmaksi ja pelaajaystävällisemmäksi.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen strategiakyselyn mukaan 34 % pelaajista on ollut mielenterveyden haasteita usein ja melko usein.

Peliuran aikana ongelmia voivat aiheuttaa muun muassa uran etenemiseen liittyvät ongelmat, loukkaantumiset, menestymisen paineet ja monenlaiset jalkapallon ulkopuoliset arjessa eteen tulevat asiat, esim. ihmissuhteisiin ja parisuhteeseen liittyvät ongelmat.

- On tärkeää, että mielenterveyden ongelmista myös puhutaan. Se ei saa enää olla mitenkään vaiettu aihe. Haluamme rohkaista pelaajia puhumaan ääneen mielenterveydestä ja siihen liittyvistä asioista, Tervaniemi lisää.

Mental Health Online -palvelu on JPY:n jäsenille ilmaista ja täysin luottamuksellista.

- Mielenterveyden ongelmat koskettavat meistä monia jollain tapaa, eivätkä jalkapalloilijat ole tästä mitenkään poikkeus. On siis enemmän kuin tärkeä asia, että pystymme tukemaan pelaajia konkreettisesti entistä enemmän, Tervaniemi korostaa.

Tutustu Mental Health Online -palveluun:
https://www.jpy.fi/fi/peliura/mental-health-online