Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.6.2024

Yoshiaki Kikuchi Ykköseliigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

JIPPO:n Yoshiaki Kikuchi on äänestetty pelaajien toimesta Ykkösliigan toukokuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

JIPPO:n keskikentällä ja laidalla viihtyvä japanilainen Yoshiaki Kikuchi loisti toukokuun peleissä ja piti joensuulaiset kärkitaistelussa mukana.

- Haluan ensiksi kiittää kaikkia joukkuekavereitani. Kaikki tekivät hurjasti töitä ja yhteispelimme toimi saumattomasti. En olisi onnistunut maalinteossa ja maalisyöttöjen antamisessa ilman heitä. Kiitos myös kaikille vastustajille hienoista otteluista toukokuussa!

Miyazakissa vuonna 1995 syntynyt Kikuchi saapui Euroopan kentille vuonna 2018. Tie vei Saksan, Portugalin ja Oulunkylän kautta Joensuuhun, jossa Kikuchi pelaa nyt toista kauttaan. Japanilainen viimeisteli toukokuussa kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön.

- Valmentajat, joukkuekaverit ja yleisön tuki ovat elintärkeitä, mutta lopulta kyse on päivittäisestä tekemisestä ja harjoittelusta. Esimerkiksi harjoituskaudella treenasimme todella kovaa ja se on alkanut kantaa hedelmää.

Loppukauden suhteen Kikuchilla on kovat odotukset.

- Odotan että olemme vielä parempia ja vielä vahvempia. Pidämme oman pään puhtaana ja luomme enemmän maaliodottamaa. Työmme on myös tuoda iloa joensuulaisille ja tehdä katsojiin vaikutus, joten toivon myös yleisömäärien nousevan hyvien peliesitysten myötä.