Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.6.2021

"Ei voi missään tapauksessa hyväksyä tai jättää ilman rangaistusta"

"Edelleen korostamme koko maajoukkueena, että tämänlainen käytös on täysin tuomittavaa. Tämänlaista ei voi missään tapauksessa hyväksyä tai jättää ilman rangaistusta."

Viime päivinä medioissa on ollut esillä Kansallisen Liigan ottelussa tapahtunut kohtaus, jossa päävalmentaja käytti halventavia sanoja omalle pelaajalleen.

Asia on herättänyt keskustelua myös Helmarien pelaajistossa. Kanta on yksimieleisen selkeä.

- Olemme koko joukkue tästä käytöksestä hyvin järkyttyneitä, ja nimenomaan ”h-sanan” käytöstä alaikäistä pelaajaa kohtaan, Helmarien kapteeni ja Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen Tinja-Riikka Korpela painottaa.

Kyseisen päävalmentajan seura julkaisi asiasta vastineensa 3.6., jolloin asia oli noussut medioissa jo esiin (Ilveksen tiedote).

- Tätä seuran suhtautumista on vaikea ymmärtää. Asiaa vähätellään ja käytännössä asia jopa lakaistaan maton alle, Korpela sanoo.

Korpela korostaa, että kontekstilla saattaa aina olla merkitystä asian vakavauuteen, mutta ”h-sanan” käyttö on aina tuomittavaa. 

- Ihmiset tekevät virheitä. Niistä voi tietenkin oppia. Jos henkilö vilpittömästi pyytää anteeksi käytöstään eikä käyttäydy jatkossa vastaavalla tavalla, riittää se monessa tapauksessa asian käsittelyksi. Valmentajan pelaajaan kohdistama halventava kielenkäyttö on kuitenkin sellainen asia, että pelkkä anteeksipyyntö ei ole riittävä asian käsittely. 

- H-sanaa ei voi käyttää ns. ”vain kirosanana”, varsinkaan kun se osoitetaan naiselle tai jopa alaikäiselle tytölle, Korpela lisää.

Asia on tällä hetkellä Palloliiton kurinpitovaliokunnan käsittelyssä.

- Edelleen korostamme koko maajoukkueena, että tämänlainen käytös on täysin tuomittavaa. Tämänlaista ei voi missään tapauksessa hyväksyä tai jättää ilman rangaistusta, Korpela päättää.