Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.10.2024

Ana Paula Silva Santos Kansallisen Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

KuPS:n keskikenttäpelaaja Ana Paula Silva Santos on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan syyskuun pelaajaksi.

KuPS aloitti Mestaruussarjan tasapelillä, voitolla ja tappiolla brasilialaispelaajan ollessa tärkeä lenkki kuopiolaisten pelissä.

- Olin yllättynyt, kun kuulin valinnasta enkä osannut yhtään odottaa tällaista. Pelasimme joukkueena syyskuussa hyvin ja henkilökohtaisesti pelasin mielestäni tasaisen hyvin. Ehkä toiset pelaajat pistivät merkille tasaiset otteeni. Arvostan tätä valintaa, sillä ainakin KuPS:ssa me otamme tämän äänestyksen vakavasti ja mietimme tarkkaan ketä äänestämme, Santos toteaa valinnastaan.

KuPS hävisi edellisottelussaan HJK:lle, mutta sitä ennen se pelasi kahdeksan ottelua peräkkäin ilman tappioita. Syyskuun kohokohtana oli tärkeä 2-0-voitto HPS:sta, jonka avulla KuPS tarrasi kiinni hopeamitaliin ja europaikkaan ensi kaudeksi.

- Palaset ovat alkaneet loksahdella enemmän paikoilleen viime aikoina. Meillä oli koko kauden aikana vaikeuksia löytää rytmiä, mutta nyt olemme pelanneet paljon tasaisempia pelejä. HPS-peli oli meiltä hyvin tasainen ja hyvä esitys.

- Nyt fokuksemme on hopeamitalin ja europaikan varmistamisessa. On ikävää, ettemme taistele enää mestaruudesta, mutta nyt keskittymisemme on kakkospaikassa.

UEFA tiedotti syyskuussa, että Kansallisen Liigan kakkonen saa paikan ensi kaudella perustettavaan uuteen naisten eurokilpailuun. KuPS on nähty Mestarien liigan karsinnoissa kolmena edelliskesänä ja Santos näkee europaikan seuralle merkittävänä porkkanana.

- Paikka eurokentillä olisi äärimmäisen tärkeä. Se olisi hyvä sekä seuralle että maalle. On tärkeä päästä eurokentille edustamaan maataan ja se tuo myös lisänäkyvyyttä koko Kansalliselle Liigalle. Se antaa uskomattoman mahdollisuuden päästä testaamaan itseään muiden maiden huippujoukkueita vastaan.

- Yksi europaikka lisää tarjoaa seuroille myös yhden tavoiteltavan asian lisää. Nyt Kansallisen Liigan ja Suomen Cupin lisäksi mahdollista taistella europaikasta, Santos muistuttaa.

KuPS:n kolmen mestaruuden putki päättyi tähän kauteen, kun HJK on jo varmistanut mestaruuden. Santos myöntää, että KuPS:lla on ollut kauden aikana omat haasteensa ja mestaruus meni paremmalle joukkueelle.

- Meillä oli paljon muutoksia viime kauden jälkeen ja tämä kausi oli tietynlainen siirtymävuosi. Meille tuli uusi valmennusjohto, meiltä lähti tärkeitä pelaajia ja muutoksissa kestää aina aikansa. Meillä kesti hetki ennen kuin aloimme löytää toisiamme ja aloimme saada rytmistä kiinni.

- Taistelimme ja teimme töitä, mutta emme aivan löytäneet sellaista tasaisuutta kauden aikana eikä peli oikein klikannut. Välillä pelasimme pari peliä hyvin, mutta sitten saattoi tulla taas pari huonompaa peliä. HJK oli läpi kauden tasainen ja he ansaitsivat mestaruuden.

Santos pelaa toista kauttaan KuPS:ssa ja on ollut tyytyväinen oloonsa.

- Olen nauttinut todella paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella. Sarja on kehittynyt täksi kaudeksi ja on ollut viime vuotta tasaisempi. On hienoa mennä pelaamaan, kun tiedossa on kova taistelu jokaista joukkuetta vastaan.

- Olen nauttinut myös Suomesta ja rakastan maata ja seuran tarjoamaa ympäristöä. Kaikki taistelevat yhdessä seuran tavoitteiden eteen.

Mestaruussarjassa on vielä toinen kierros edessä ja KuPS lähtee hopeataisteluun kolmen pisteen etumatkalta HPS:aan. Santosin mukaan loppukauden tavoite on selvä.

- Haluamme päättää kauden vahvasti ja lähdemme loppukauteen kolme voittoa mielessämme. Meillä on joukkueessa hyvä henki päällä ja olemme hyvässä vireessä. Kakkospaikasta on edessä hieno taistelu, Santos painottaa.