Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
26.9.2017

Roni Porokara - ammattilaisjalkapalloilijasta yrittäjäksi

Porokara pelasi pitkän uran ammattilaisjalkapalloilijana. Kotimaan kentillä Porokara pelasi FC Hämeenlinnassa, Jokereissa, HJK:ssa ja FC Hongassa.
 
Ulkomailla Porokara pelasi Ruotsissa (Örebro), Belgiassa (Germinal Beerschot) sekä Israelissa (Ironi Kiryat Shmona). Suomen A-maajoukkueessa Porokara pelasi 23 ottelua.
 
- Sain uraltani paljon. Pikkupoikana sitä haaveili ammattifutaajaksi pääsemisestä, mutta ehkä se oli enemmän sellaista lapsen höpinää. Mutta kun asia oikeasti toteutui, niin näin aikuisiällä sitä on osannut arvostaa vielä enemmän, Porokara kertoo.
 
Porokaran ura päättyi vammoihin.
 
- Kilometrit loppuivat lonkasta. Se ilmoitteli jo pitkään, mutta vuonna 2015 piti tehdä lopettamispäätös, Porokara muistelee.
 
Nyt Porokara toimii kiinteistövälittäjänä perustamassaan ROOF Groupissa.
 
- Olin alasta kiinnostunut jo kauan sitten, kun tein asuntokauppoja. Vuonna 2010 aloin pohtimaan tarkemmin uran jälkeisiä suunnitelmia ja tämä ala kiinnosti yhä enemmän.
 
- Seyvan Khalilin kanssa teimme ensin remppakohteita Helsingissä ja kun se pyöri hyvin, mietimme miten voisimme tehdä yhdessä vielä enemmän.
 
Porokaran mukaan ammattilaisjalkapalloilijan arki on erilaista kuin ns. normaalin työn.
 
- Futiksessa se meni niin, että pelasit hyvin lauantaina, niin seuraava viikko oli aina hyvä. Eli homma pyöri pelien mukaan viikon jaksoissa.
 
- Siviilipuolella asiat menevät hitaammin. Jos jotain teet tänään, se voi konkretisoitua vasta kuukausien päästä. Tähän asiaan on joutunut paljon totuttelemaan.
 
Futaajan ammatti on antanut paljon myös nykyiseen työhön.
 
- Jos jotain haluat tehdä, niin se pitää tehdä. Turha piipitys ei auta mitään. Se pätee myös siviiliduunissa. Ja kun olen käynyt Ville Lyytikäisen koulun, niin aika hyvän pohjan siitä sai, että sellaiset sanomiset duunijutuista eivät tunnu miltään.
 
- Paljon jäi asioita taskuun futiksesta. Monista asioista on hyötyä. Ehkä sellaista länkytystä toimistolla voisin vähentää, kun jotkut varmaan haluavat olla omassa rauhassaan, Porokara sanoo naureskellen ja viittaa futiksesta tarttuneeseen tapaan.