Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
1.4.2024

Eetu Kaikkola miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet Mad Maxin Eetu Kaikkolan miesten Futsal-Liigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Eetu Kaikkola on ollut iso osa Mad Maxin tämän kauden steppiä seuraavalle tasolle sarjan kärkijoukkueisiin. Espoolaislähtöinen pivotpelaaja voitti koko runkosarjan maalipörssin 30 maalilla, ja syötettyään tähän päälle vielä kahdeksan täysosumaa on hän ollut joukkueensa ylivoimaisesti tehokkain pelaaja. Valkeakoskelaiset voittivat maaliskuun neljästä ottelusta jokaisen, Kaikkola iski pisteet 6+1, moni osuma oli tärkeä tasaisissa voitto-otteluissa vieraskentällä ja hänet valittiin kahdesti joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

– Mennyt kuukausi on ollut sekä henkilökohtaisella että joukkueen tasolla onnistunut. Meillä on ollut vastassa vahvaa kautta pelanneita joukkueita, mutta pystyttiin tekemään hyvää tulosta, Kaikkola kertoo.

Kuten sekä maalipörssin voitto, pistepörssin kolmas sija että omassa joukkueessaan tehopistesaldon oleminen omaa luokkaansa konkreettisesti kertovatkin, on Mad Maxiin GFT:stä tälle kaudelle siirtyneen pelaajan kuluva kausi ollut varsin hyvä.

– On ollut onnistunut kausi. Alkukaudesta oli vaikeuksia tottua uuteen ympäristöön ja pelitapaan, ja syksyllä oli pientä loukkaantumistakin, mutta kevättä kohden otteet ovat parantuneet huomattavasti, hän avaa.

Käytännössä aina pitkässä juoksussa yksittäisen pelaajan hyvä onnistuminen vaatii taustalleen myös kollektiivin onnistumisen. Näin on tässäkin tapauksessa, ja Kaikkola pitää koko joukkueensa runkosarjan kolmanteen sijaan päättynyttä kautta tähän mennessä kokonaisuudessaan hyvänä.

– Kautemme on ollut tähän mennessä pääasiassa vahva. Syyskaudella tehtiin hyvää tulosta, mutta vuodenvaihteessa tapahtunut notkahdus pudotti meidät kärjen kyydistä. Nyt loppukaudesta ollaan onnistuttu raapimaan tuloksia myös niistä otteluista, jotka ovat pelillisesti olleet tasaisia.

Pitkään sarjan keskikastiin vakiintunut joukkue lähtee nyt pudotuspeleihin aikaisempaan verrattuna erilaisista lähtökohdista, kun valkeakoskelaisten voi sanoa lähtevän SoVoa vastaan oteltavaan puolivälieräsarjaan ennakkosuosikin asemasta. Kaikkola kertookin koko kauden tähtäimen olleen pudotuspeleissä, joihin täytyy kuitenkin jokaiseen otteluun lähteä hyvin keskittyneenä ja nöyränä.

– SoVo on hyvin haastava, mutta meille kuitenkin tuttu joukkue. Lopullisesti meidän kauden onnistuminen määritellään juuri pudotuspeleissä. Siksi jokaiseen otteluun on lähdettävä hakemaan tulosta sekä nöyrästi kehittämään omaa peliä. Tavoitteena on toki mennä mahdollisimman pitkälle! Kaikkola päättää.